Ρωσία: Βρέθηκε νάρκη με πυροκροτητή σε αποσκευή εργαζόμενου στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Το διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας
Το διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας SHEREMETYEVO INTERNATIONAL AIRPORT

Η νάρκη εντοπίστηκε σε έλεγχο στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας. Δεν είχε εκρηκτική γόμωση και ο εργαζόμενος ισχυρίστηκε ότι την αγόρασε για την προσωπική σύλλογή του.

Μία νάρκη με πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτική γόμωση εντοπίστηκε το Σάββατο στην αποσκευή ενός εργαζόμενου της πρεσβείας των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας (Sheremetyevo International Airport) μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρωί ένα αντικείμενο που έμοιαζε με νάρκη εντοπίστηκε στην διάρκεια ηλεκτρονικού ελέγχου της αποσκευής του εργαζόμενου.

ADVERTISING

Οι πυροτεχνουργοί αργότερα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για νάρκη με πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτικό γέμισμα, παρά το γεγονός ότι “ίχνη εκρηκτικών υπήρχαν στο εσωτερικό της νάρκης.

Ο εργαζόμενος επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Ρωσία, ενώ ισχυρίστηκε πως αγόρασε την άδεια νάρκη “για την προσωπική συλλογή του” σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος εργαζόμενος άργησε για την προγραμματισμένη πτήση του, ενώ αργότερα του παρασχέθηκε βοήθεια για την ανανέωση του εισιτηρίου του και την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, χωρίς τη νάρκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network