Ρωσικά ΜΜΕ: Ο Τσετσένος Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη

Ρωσικά ΜΜΕ: Ο Τσετσένος Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη
Ramzan Kadyrov AP

Στη Μαριούπολη φαίνεται πως βρίσκεται ο ηγέτης των Τσετσένων, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, μετά την κατάληψή της από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ, ότι ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέβη στη Μαριούπολη, προκειμένου να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του.

«Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη για να ενισχύσει το ηθικό των μαχητών μας», δήλωσε ο Ακμέντ Ντουντάγιεφ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Καντίροφ, μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το RIA Novosti δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Καντίροφ να ποζάρει εν μέσω τριάντα ένοπλων ανδρών, μέσα σε έναν κλειστό χώρο, δηλώνοντας πως το στιγμιότυπο τραβήχτηκε στη Μαριούπολη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ρωσική τηλεόραση πρόβαλε, από την άλλη, εικόνες που δείχνουν μια συνάντηση μεταξύ του Καντίροφ και ενός άνδρα που παρουσιάστηκε ως ένας Ρώσος στρατηγός, ο Αντρέι Μορντβίτσεφ, ο οποίος σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό έχει σκοτωθεί.

Το AFP δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς με ανεξάρτητο τρόπο.

Υπό τον έλεγχο των Ρώσων η Μαριούπολη, λέει ο δήμαρχος

“Στα χερια των κατακτητών” βρίσκεται η Μαριούπολη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης που ζήτησε την πλήρη εκκένωσή της, αναφέρει το CNN.

Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, σε απευθείας τηλεοπτική συνέντευξη είπε πως “δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών” μετά από πολιορκία μιας εβδομάδας από τις ρωσικές δυνάμεις που ισοπέδωσαν την πόλη, άφησαν άγνωστο αριθμό νεκρών αμέχων και ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ο Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της Μαριούπολης, η οποία είχε πληθυσμό πάνω από 400.000 προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

“Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός και θέρμανση”, είπε ο δήμαρχος.

“Είναι αναγκαία η πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης. Η σημαντικότερη αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι το παίζουν καθημερινά”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα