Ρωσικές πιέσεις καταγγέλλει η BP

Ρωσικές πιέσεις καταγγέλλει η BP

Πράκτορες της ρωσικής δικαιοσύνης εισέβαλαν στα γραφεία της BP στη Μόσχα. Οργισμένη αντίδραση από την εταιρεία. Το παρασκήνιο και η συμφωνία που έσπασε

Η BP υποστήριξε ότι η έφοδος δικαστικών αξιωματούχων στα γραφεία της στη Μόσχα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, αποτελεί μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της BP στη Ρωσία Τζέρεμι Χακ φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το Ίντερφαξ, ότι η έρευνα που διεξήγαγαν εντεταλμένοι δικαστικοί υπάλληλοι εντάσσεται σε μια απόπειρα να ασκηθεί "πίεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της BP στη Ρωσία", προσθέτοντας ότι παρέλυσε κάθε δραστηριότητα στα γραφεία της στη Μόσχα και ότι οι δικαστικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να συνεχίσουν τις κατασχέσεις εγγράφων ως τα τέλη της εβδομάδας.

Η πρωινή έφοδος, κατά την οποία 15 πράκτορες μπήκαν στα γραφεία της BP Trading και τα έκλεισαν, εντάσσεται στη νομική μάχη που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπάσει άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου στην Αρκτική σε συνεργασία με ρωσική κοινοπραξία.

Δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρίας δήλωσαν πως η έρευνα συνδέεται με την αγωγή που κατέθεσαν οι εντολείς τους σχετικά με την κατάρρευση της συμφωνίας Rosneft- BP ζητώντας αποζημιώσεις

SHARE:

24Media Network