Ρώσοι hackers υπέκλεψαν έρευνα των Δημοκρατικών για τον Τραμπ;

Ρώσοι hackers υπέκλεψαν έρευνα των Δημοκρατικών για τον Τραμπ;

Πρόσβαση στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών απέκτησαν Ρώσοι κυβερνητικοί hackers, σύμφωνα με την Washington Post. Τι υποστηρίζει εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ρώσοι κυβερνητικοί hackers διείσδυσαν στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και απέκτησαν πρόσβαση σε όλη τη βάση δεδομένων μιας έρευνας που αφορούσε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Επιτροπής και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, οι εισβολείς κατάφεραν επίσης να διαβάσουν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλη την "κίνηση" στις ομάδες συζήτησης.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, επιβεβαίωσε την παραβίαση του συστήματος. "Όταν ανακαλύψαμε την εισβολή, αντιμετωπίσαμε το θέμα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει", ανέφερε σε ανακοίνωσή της. "Η ομάδα μας κινήθηκε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πετάξει έξω τους εισβολείς και να ασφαλίσει το δίκτυό μας", συνέχισε.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι είχαν βάλει επίσης στο στόχαστρό τους τα δίκτυα του Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ορισμένων ρεπουμπλικανικών επιτροπών πολιτικής δράσης.

Ορισμένοι hackers είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος επί περίπου έναν χρόνο όμως το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε μια μεγάλη επιχείρηση που έγινε για τον "καθαρισμό" του δικτύου, όλοι τους απωθήθηκαν.

Αρνείται η Μόσχα οποιαδήποτε εμπλοκή

Η Ρωσία διέψευσε την εμπλοκή της στην υπόθεση διείσδυσης hackers στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

"Αποκλείω εντελώς την πιθανότητα ότι η (ρωσική) κυβέρνηση ή κυβερνητικοί θεσμοί να έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

SHARE:

24Media Network