Μόσχα: Ρώσοι στρατιωτικοί στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας του 2011

Ρώσοι στρατιώτες στη Μόσχα
Ρώσοι στρατιώτες στη Μόσχα AP

Απάντηση της Ρωσίας στα περί "στρατιωτικής επέμβασης" στη Βενεζουέλα, όπου βρίσκονται από το Σάββατο 100 Ρώσοι στρατιωτικοί και φορτίο με προμήθειες 35 τόνων.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη Ρώσων στρατιωτικών στην Βενεζουέλα, ως στρατιωτική επέμβαση, δήλωσε δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στην Βενεζουέλα, αυστηρά στα πλαίσιο του συντάγματος της χώρας και της διμερούς διακρατικής συμφωνίας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει τη συνεργασία με την Βενεζουέλα αυστηρά στο πλαίσιο του συντάγματος της χώρας αυτής και σεβόμενη πλήρως την νομοθεσία της» δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «η παρουσία Ρώσων ειδικών στο έδαφος της Βενεζουέλας ορίζεται από την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2002 και επικυρωθεί και από τις δύο χώρες».

Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι «δεν απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας για την ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, που ορίζονται από το πλαίσιο της συμφωνίας».

Η Ζαχάροβα αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη στην Βενεζουέλα δύο ρωσικών αεροσκαφών με Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο ως στρατιωτική επέμβαση, είπε ότι είναι πολιτικά σκόπιμες. «Δεν εκπλαγήκαμε από τις από πολιτικής απόψεως σκόπιμες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, με τις οποίες κατηγορεί άνευ αιτίας την Ρωσία ότι πραγματοποιεί στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Βενεζουέλας και παραβιάζει την κυριαρχία της».

Το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας είχαν προσγειωθεί δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν 100 Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο με προμήθειες 35 τόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Λαβρόφ κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Στρατιωτικά αεροπλάνα με 100 Ρώσους στρατιώτες προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα

SHARE:

24Media Network