Ροζ αποχρώσεις στη γερμανική προεκλογική εκστρατεία

Ροζ αποχρώσεις στη γερμανική προεκλογική εκστρατεία

Το γερμανικό σατιρικό κόμμα Die Partei τάραξε τα νερά της προεκλογικής εκστρατείας. Ένα ζευγάρι που κάνει έρωτα στο σποτ του για την οικογενειακή πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί (Vid)

Πικάντικη γεύση στη βαρετή, για πολλούς Γερμανούς, προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου επιχείρησε να προσφέρει ένα μικρό σατιρικό κόμμα που προωθεί τις θέσεις του μέσα από μια διαφήμιση 90 δευτερολέπτων στην οποία διακρίνεται πεντακάθαρα ένα ζευγάρι να κάνει σεξ.

Το Die Partei ("Το Κόμμα"), που μεταξύ άλλων ζητά να χτιστεί ένα τείχος γύρω από όλη τη Γερμανία και να προσαχθεί σε δίκη μέσα σε κλουβί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ότι η ερωτική διαφήμιση αντιπροσωπεύει την πολιτική του σε θέματα οικογένειας.

Με βάση την εκλογική νομοθεσία στη Γερμανία, τα τηλεοπτικά κανάλια υποχρεούνται να παρέχουν στα κόμματα διαφημιστικό χρόνο που τον χρησιμοποιούν το καθένα όπως νομίζει καλύτερα.

Η διαφήμιση προβλήθηκε στις 10.30 το βράδυ, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και συνοδευόταν από ένα σάουντρακ με βογκητά και αγκομαχητά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ, που την χαρακτήρισε "κορύφωση" της προεκλογικής εκστρατείας, μόλις τρεις τηλεθεατές τηλεφώνησαν στη δημόσια τηλεόραση ZDF για να διαμαρτυρηθούν.

"Παρακολουθεί κανένας αυτήν την πολιτική διαφήμιση του Die Partei στο ZDF και αναρωτιέται, τι στο καλό είναι αυτό;" αναρωτήθηκε στο Twitter μια γυναίκα που υπέγραψε "Καταρίνα". Άλλοι χρήστες πάντως την χαρακτήρισαν "την καλύτερη πολιτική διαφήμιση που έγινε ποτέ".

Το Κόμμα δεν συμμετείχε στις προηγούμενες ομοσπονδιακές εκλογές, επειδή δεν πληρούσε τις νομικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Αυτή τη φορά όμως κατεβάζει δεκάδες υποψηφίους, εκ των οποίων κανείς δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να εκλεγεί στο κοινοβούλιο. Το ίδιο ανέφερε ότι η διαφήμιση, που καταλήγει με το σύνθημα "Ψηφίστε το Κόμμα και θα νιώσετε καλά", προκάλεσε "σύγχυση σε δεκάδες συνταξιούχους".

Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος είναι ότι θα υποβάλει σε υδραυλική ρωγμάτωση —τη μέθοδο για την άντληση φυσικού αερίου— τον υπουργό Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ ώστε να απελευθερώσει "τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα" που κρύβει μέσα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το βίντεο για την οικογενειακή πολιτική

SHARE:

24Media Network