Sadiq Khan: Ο πρώτος μουσουλμάνος Δήμαρχος Λονδίνου

default image

Έγραψε ιστορία με την εκλογή του, ενώ άπαντες συνηγορούν στο ότι η καμπάνια του αντιπάλου έγραψε "αρνητική ιστορία" (Pics)

Ο Sadiq Khan (υποψήφιος των Εργατικών) είναι ο πρώτος μουσουλμάνος Δήμαρχος Λονδίνου, επικρατώντας του αντιπάλου του υποψηφίου των Συντηρητικών, Zac Goldsmith.

Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι τα τελικά, τόσο τα βρετανικά ΜΜΕ όσο και οι ειδικοί στην ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, τον έχουν ήδη ανακηρύξει νικητή της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn, δήλωσε πως ανυπομονεί, να εργαστεί μαζί του, για να φτιάξουν “ένα Λονδίνο, δίκαιο για όλους”.

 

Εκ μέρους των Συντηρητικών, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν ευθαρσώς, ότι η προεκλογική καμπάνια του Goldsmith κινείτο σε λάθος κατεύθυνση, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στον Khan.

Συνεργάτης του Boris Johnson, του πρώην Δημάρχου του Λονδίνου, είπε πως η καμπάνια του Goldsmith “θα αφήσει αρνητική ιστορία”.

Ο πρώην αρχηγός των Εργατικών, Ed Miliband, δήλωσε: “Συγχαρητήρια Sadiq Khan. Θα είσαι ένας εξαιρετικός Δήμαρχος για το Λονδίνο. Η θετική σου στάση και ακεραιότητα νίκησαν μία καμπάνια φόβου και διαίρεσης”.

Ακόμη και η αδελφή του Goldsmith, Jemima, συνεχάρη τον Khan μέσω Twitter, λέγοντας πως η καμπάνια του αδελφού της ήταν λάθος.

“Λυπάμαι, που η καμπάνια του Zac δεν αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά είναι, ένας ανεξάρτητος, ακέραιος, με αξιοπρέπεια πολιτικός, που σέβεται το περιβάλλον. Συγχαρητήρια στον Sadiq Khan, τον πρώτο μουσουλμάνο Δήμαρχο του Λονδίνου, μίας πόλης για όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες. Εξαιρετικό παράδειγμα για τους νεαρούς μουσουλμάνους”, έγραψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα