Σαγκάη: Νέο lockdown για 2,7 εκατ. κατοίκους, μόλις μια εβδομάδα μετά την άρση του

Σαγκάη: Νέο lockdown για 2,7 εκατ. κατοίκους, μόλις μια εβδομάδα μετά την άρση του
Μαζικά τεστ σε κατοίκους στη Σαγκάη AP

Σε καθεστώς lockdown πρόκειται να ξαναμπούν 2,7 εκατ. κάτοικοι της περιφέρειας Minhang στη Σαγκάη, μόλις μια εβδομάδα μετά την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό. Αγανάκτηση και φόβος από τους πολίτες.

Νέοι περιορισμοί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, πρόκειται να επιβληθούν σε 2,7 εκατ. κατοίκους της περιφέρειας Minhang στη Σαγκάη, μια εβδομάδα μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων του απάνθρωπου lockdown, εξαιτίας του οποίου είχαν προκύψει και οι σοκαριστικές εικόνες των ανθρώπων που βρίσκονταν κυριολεκτικά κλειδωμένοι στα σπίτια τους.

Το νέο lockdown, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές, έρχεται σε μια προσπάθεια να διεξαχθούν μαζικά τεστ στους κατοίκους, με σκοπό τον άμεσο περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ωστόσο, το προηγούμενο lockdown ουσιαστικά δεν άρθηκε ποτέ πλήρως, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας εξακολουθούσαν να περιορίζονται στα σπίτια τους. Το ερχόμενο Σάββατο όμως, η νοτιοδυτική συνοικία Minhang θα τεθεί υπό “κλειστή διαχείριση” και όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

“Το lockdown θα αρθεί μετά τη συλλογή των δειγμάτων”, τόνισαν οι Αρχές σε ανακοίνωσή τους, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερα στοιχεία για το τέλος του. Επιπλέον, δεν αναφέρονταν πουθενά στα μέτρα που θα επιβληθούν, σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος της περιοχής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

“Τρέμουν” οι κάτοικοι

Η ανακοίνωση της περιφέρειας πυροδότησε φόβο σε ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι το lockdown θα μπορούσε να παραταθεί, σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα.

“Πρέπει να διευκρινίσετε εάν (το lockdown) θα αρθεί πραγματικά μετά τη συλλογή δειγμάτων”, έγραψε ένας χρήστης στο Weibo.

“Αν υπάρχουν θετικά τεστ μετά τις εξετάσεις, τι θα κάνετε; Να συνεχιστεί το lockdown;”, ρώτησε ένας άλλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα