Σάλος στις ΗΠΑ: Τον φυλάκισαν για επικίνδυνη οδήγηση και τον άφησαν να πεθάνει στο κελί του

Σάλος στις ΗΠΑ: Τον φυλάκισαν για επικίνδυνη οδήγηση και τον άφησαν να πεθάνει στο κελί του

Ένας 32χρονος που συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση αφέθηκε για 17 ημέρες κλεισμένος σ' ένα κελί και πέθανε επειδή δεν του επέτρεπαν να λαμβάνει την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή (Vid)

Η οικογένεια του David Stojcevski από το Μίσιγκαν έχει ξεκινήσει τις ποινικές διαδικασίες κατά των αστυνομικών και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος, όπου κρατούνταν ο νεαρός άνδρας, αφού δεν τον προμήθευσαν με τα απαραίτητα φάρμακα και τον άφησαν να πεθάνει.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο 32χρονος φαίνεται να είχε συλληφθεί 17 ημέρες πριν από τον θάνατό του για επικίνδυνη οδήγηση και να κρατούνταν σε κελί στο αστυνομικό τμήμα, με τους αστυνομικούς να τον παρακολουθούν από κάμερα 24 ώρες το 24ωρο.

Ο άνδρας που αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού λάμβανε  ειδική αγωγή, προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημά του, ωστόσο με εντολή του διοικητή οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του παρέχουν την απαραίτητη γιατρική περίθαλψη με αποτέλεσμα μετά από 17 ημέρες κράτησης και έχοντας χάσει 20 κιλά να χάσει την ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας όπως επισημαίνεται στην αναφορά των δικηγόρων της οικογένειας εμφάνισε κατά τη διάρκεια της κράτησης του προβλήματα υγείας που τον έκαναν να υποφέρει και να ζητά από τους αστυνομικούς να του χορηγήσουν τα φάρμακα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον έβαλαν σε έναν ειδικό θάλαμο για να τον παρακολουθούν φοβούμενοι ότι θα επιχειρούσε να αυτοκτονήσει, αφού πρώτα του αφαίρεσαν τα ρούχα του.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς νεκρός λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα.

(Πηγή: vox)

SHARE:

24Media Network