Σαμ Μπρίντον: Το πρώτο non binary άτομο στην κυβέρνηση Μπάιντεν

Σαμ Μπρίντον: Το πρώτο non binary άτομο στην κυβέρνηση Μπάιντεν
Σαμ Μπρίντον linkedin

Τ@ Σαμ Μπρίντον με σπουδές στο MIT και ενεργό ακτιβιστικό ρόλο στην LGBTQ κοινότητα είναι το πρώτο non binary άτομο αμερικανικής κυβέρνησης.

Είναι non binary, drag queen και το νέο μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μπάιντεν με τη θέση Αναπληρωτή Βοηθού Γραμματέα Αναλωμένων Καυσίμων και Απορριμμάτων στο Γραφείο Πυρηνικής Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας.

Τ@ Σαμ Μπρίντον χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες αυτοί/αυτά και σε ανάρτησή τ@ στο LinkedIn τον προηγούμενο μήνα έγραψε “Πιστεύω πως θα είμαι το πρώτο άτομο με απροσδιόριστο φύλο στην ηγεσία της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σε αυτόν τον ρόλο θα κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν, να συμμετέχω στην προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων των πυρηνικών αποβλήτων του έθνους.

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω καινοτόμο σκέψη σε αυτόν τον κυβερνητικό ρόλο. Ναι, ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο. Ναι, συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση. Ναι, είμαι έτοιμος να το αναλάβω. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο ενθουσιασμένος είμαι. Νευρικός, αλλά τόσο πολύ ενθουσιασμένος”.

Με μεταπτυχιακό στο MIT, τ@ Σαμ εργάζεται στη διεύθυνση παγκόσμιας πολιτικής στρατηγικής στην Deep isolation, εταιρεία για τη διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων. Στο παρελθόν υπήρξε ακόμα μέλος της Trevor Project, μιας ομάδας με στόχο την πρόληψη των αυτοκτονιών των γκέι και των τρανς ατόμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα