Σαουδική Αραβία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τρομοκρατών εκπαιδευμένων από το Ιράν

Σαουδική Αραβία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας τρομοκρατών εκπαιδευμένων από το Ιράν
Αστυνομία στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφία αρχείου) AP

Οι αρχές στο Ριάντ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δέκα ανθρώπους για τρομοκρατία. Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες και τα κρησφύγετά τους. Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (28/09) ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα εξάρθρωσαν πυρήνα τρομοκρατών, κατηγορώντας το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο του σουνιτικού βασιλείου στην περιοχή, ότι είχε εκπαιδεύσει κάποια από τα μέλη του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, αφού οι έρευνες που διεξήχθησαν επέτρεψαν να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους και δύο κρησφύγετα, σ’ ένα σπίτι κι ένα αγρόκτημα, σύμφωνα με την σαουδαραβική κρατική ασφάλεια.

Οι τρεις είχαν περάσει από «στρατιωτική εκπαίδευση», συμπεριλαμβανομένης εκπαίδευσης «στην κατασκευή εκρηκτικών» μηχανισμών, μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2017, σε εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης, πάντα κατά το Ριάντ.

Οι υπόλοιποι επτά συνδέονται με αυτή την ομάδα κι είχαν διάφορους ρόλους, σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλέστηκε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων, πράγμα μάλλον ασυνήθιστο, για να μην παρακωλυθεί η έρευνα που διενεργείται, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τις διασυνδέσεις τους εντός κι εκτός βασιλείου.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα θα παραπεμφθούν σε δίκη, διευκρίνισαν οι αρχές στο Ριάντ.

Κατασχέθηκαν εκρηκτικά, πάνω από 5 κιλά πυρίτιδας, 17 πακέτα, συμπεριλαμβανομένων χημικών ουσιών, στρατιωτικές στολές, εξοπλισμός για να γίνονται υποκλοπές, υπολογιστές, μαχαίρια, αυτόματα Καλάσνικοφ, τουφέκια, πιστόλια και πυρομαχικά.

Η Σαουδική Αραβία και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, που ανταγωνίζονται για δεκαετίες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για επιρροή στην περιοχή, θεωρείται πως έχουν εμπλακεί σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων στη Συρία, στην Υεμένη, καθώς και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα