Σαουδική Αραβία: Καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση με δημοσίευση του ονόματός του

Σαουδική Αραβία: Καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση με δημοσίευση του ονόματός του
Μεδίνα, Σαουδική Αραβία. Getty Images

Η ποινή που επιβλήθηκε σε έναν άνδρα απο τη Σαουδική Αραβία ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ήταν η δημοσίευση του ονόματός του στον Τύπο.

Δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία ζήτησε “για πρώτη φορά” αυτή την εβδομάδα τη δημοσίευση στον Τύπο του ονόματος ενός άνδρα που καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση, μια νέα ποινή που θεωρείται πιο αποτρεπτική για τους επίδοξους δράστες αυτού του είδους των εγκλημάτων στο συντηρητικό βασίλειο.

Η Σαουδική Αραβία κατέστησε αδίκημα τη σεξουαλική παρενόχληση μόλις το 2018 στο πλαίσιο των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που προώθησε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεν μπιν Σαλμάν και οι οποίες έχουν στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας.

“Σαουδαραβικό δικαστήριο καταδίκασε σε καταισχύνη, μέσω της δημοσίευσης του ονόματός του, έναν πολίτη που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, την πρώτη αυτού του είδους δικαστική απόφαση στο βασίλειο”, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση El Ekhbariya.

Σύμφωνα με το δίκτυο, πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή μιας νέας ποινής που προστέθηκε το 2021 στον νόμο του 2018, βάσει του οποίου η σεξουαλική παρενόχληση τιμωρείται με έως και πέντε χρόνια κάθειρξης και πρόστιμο αντίστοιχο των 70.000 ευρώ.

Την απόφαση έλαβε δικαστήριο της Μεδίνας, ένας από τους ιερούς τόπους του ισλάμ, και προβλέπει επίσης ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης και πρόστιμο περίπου 1.200 ευρώ για τον Γιάσερ Μουσλίμ αλ Αράουι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Okaz.

Ο αλ Αράουι καταδικάστηκε επειδή “άγγιξε από πίσω, επιτέθηκε φραστικά και επίμονα” το θύμα, διευκρίνισε η εφημερίδα.

Η δημοσίευση του ονόματος ενός καταδικασμένου είναι μια ποινή που εφαρμόζεται για κάποια αδικήματα στη Σαουδική Αραβία και άλλες πλούσιες χώρες του Κόλπου, όπου η ποινή του προστίμου δεν θεωρείται ιδιαίτερα αποτρεπτική για τους πλούσιους άνδρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα