Σαουδική Αραβία: Τριπλασιάζει τον ΦΠΑ και αναστέλλει το επίδομα κόστους διαβίωσης

Σαουδική Αραβία: Τριπλασιάζει τον ΦΠΑ και αναστέλλει το επίδομα κόστους διαβίωσης
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν κι ο γιός του, Μοχάμεντ AP

Μέτρα ώστε να στηρίξει τα δημοσιονομικά της χώρας θα πάρει η Σουδική Αραβία με πρώτο και καλύτερο την αύξηση του ΦΠΑ από το 5% στο 15% από την 1η Ιουλίου.

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει το επίδομα κόστους διαβίωσης και τριπλασιάζει τον φόρο προστιθέμενης αξίας, στο πλαίσιο των μέτρων με στόχο να στηρίξουν τα δημοσιονομικά της χώρας, που δέχονται πλήγμα από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την οικονομική επιβράδυνση που προκαλεί ο κορονοϊός. «Το επίδομα κόστους διαβίωσης θα ανασταλεί από την 1η Ιουνίου και ο φόρος προστιθέμενης αξίας θα αυξηθεί στο 15% από το 5% από την 1η Ιουλίου», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου πλήττεται από τη βουτιά των τιμών του αργού στις αγορές, ενώ τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αναμένεται να επιβραδύνουν τον ρυθμό και την κλίμακα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν σήμερα καταγράφονται καθώς οι δαπάνες ξεπέρασαν τα έσοδα, με το βασίλειο να καταγράφει δημοσιονομικό έλλειμμα 9 δισεκ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα