Σαουδική Αραβία: Πήγαν καμήλες σε διαγωνισμό με μπότοξ και άλλες παρεμβάσεις

Σαουδική Αραβία: Πήγαν καμήλες σε διαγωνισμό με μπότοξ και άλλες παρεμβάσεις
SHUTTERSTOCK

Περισσότερες από 145 περιπτώσεις "παρεμβάσεων" σε καμήλες διαπιστώθηκαν σε δημοφιλή διαγωνισμό ομορφιάς των συγκεκριμένων θηλαστικών στη Σ. Αραβία, με 43 εξ αυτών να αποκλείονται.

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη σε δημοφιλή διαγωνισμό ομορφιάς για καμήλες στη Σαουδική Αραβία, με τους διοργανωτές να αποκλείουν 43 διαγωνιζόμενα ζώα καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους τους είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ και άλλες "παρεμβάσεις".

Το 40ήμερο Φεστιβάλ Καμήλας του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ, που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου, δίνει φέτος περισσότερα από 66 εκατ. δολάρια ως χρηματικό έπαθλο, σύμφωνα με το κρατικό Saudi Press Agency (SPA) και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 147 περιπτώσεις παρεμβάσεων, με 43 καμήλες εξ αυτών να αποκλείονται. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων παρεμβάσεων στα έξι χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός. Αδίστακτοι κτηνοτρόφοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να κάνουν τις καμήλες τους φαβορί για να κερδίσουν, όπως η έγχυση σιλικόνης και το φούσκωμα μελών του σώματος χρησιμοποιώντας λαστιχάκια για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, αναφέρει το SPA.

Προκειμένου να εντοπιστεί η παρέμβαση, οι καμήλες εξετάζονται τόσο σωματικά όσο και κλινικά, χρησιμοποιώντας συσκευές όπως μηχανήματα ακτίνων Χ και συσκευές σόναρ. Για τους παραβάτες τα πρόστιμα είναι υψηλά. Για ενέσεις μπότοξ ή ορμονών φτάνουν τα 27.000 δολάρια ανά καμήλα ενώ για το πλέξιμο ή το κόψιμο της ουράς τα 8.000 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι οι σπάνιες καμήλες είναι μεγάλη επιχείρηση στη Σαουδική Αραβία. Υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο από τα ζώα αυτά προστατεύονται από τους ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιώντας μικροτσίπ, σύμφωνα με το SPA.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαουδική Αραβία
SHARE:

24Media Network