Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ ανακοινώνει την έναρξη του Ραμαζανιού

Κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας
Κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας AP

Οι περισσότερες αραβικές χώρες, ανάμεσά τους η Συρία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν, έχουν επίσης ανακοινώσει την έναρξη του Ραμαζανιού.

Η Σαουδική Αραβία, στην οποία βρίσκονται οι δύο πιο ιεροί τόποι του Ισλάμ, και οι περισσότερες αραβικές χώρες ανακοίνωσαν την έναρξη του μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού, την Παρασκευή, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

"Η Παρασκευή είναι η αρχή του Ραμαζανιού", ανακοίνωσε το βασιλικό δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο επικαλείται το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, λέγοντας ότι βασίστηκε στην παρατήρηση της νέας ημισελήνου.

ADVERTISING

Οι περισσότερες αραβικές χώρες, ανάμεσά τους η Συρία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν, έχουν επίσης ανακοινώσει την έναρξη του Ραμαζανιού την Παρασκευή.

Ένας από τους πυλώνες του Ισλάμ, ο μήνας της νηστείας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πιστοί πρέπει κυρίως να απέχουν από το φαγητό και το ποτό από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου, είναι κατά παράδοση περίοδος συγκεντρώσεων.

Είναι επίσης μήνας προσευχής κατά τον οποίο οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται μαζικά σε τζαμιά, κυρίως τη νύχτα.

Ωστόσο, λόγω του νέου κορονοϊού, σχεδόν όλες οι μουσουλμανικές χώρες έκλεισαν τα τζαμιά και ζήτησαν από τους πολίτες να προσεύχονται στα σπίτια τους, επιβάλλοντας μερικές φορές κατ' οίκον περιορισμό και απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Σε μήνυμα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ότι λυπάται που οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να προσευχηθούν στα τζαμιά λόγω των περιορισμών αυτών.

"Με θλίβει το γεγονός ότι ο ιερός μήνας έρχεται σε περιστάσεις που μας στερούν να κάνουμε προσευχές, όπως οι νυχτερινές προσευχές μέσα στα τζαμιά, λόγω προληπτικών μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των λαών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του νέου κορονοϊού", δήλωσε ο βασιλιάς σύμφωνα με το SPA.

Στη Μέση Ανατολή, από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία έως το Μαρόκο -- χώρες όπου τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα είναι γενικευμένα -- οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί υποστηρίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις από τις θρησκευτικές αρχές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Σαουδική Αραβία, Συρία
SHARE:

24Media Network