Σαρκοζί: "Μας αηδιάζετε κύριε Κάμερον"

Σαρκοζί: "Μας αηδιάζετε κύριε Κάμερον"

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, της "Guardian" και της "Daily Telegraph", που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να είπε στον Κάμερον:

"Χάσατε μία πολύ καλή ευκαιρία να το βουλώσετε κύριε Κάμερον. Αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας".

Η εφημερίδα "Times" του Λονδίνου έκανε επίσης λόγο περί φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο Κάμερον, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, επέμεινε ότι η "η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες" (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι "προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους".

"Υπάρχει όμως ο κίνδυνος οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά" χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, φέρεται να τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διεθνής Πολιτική
SHARE:

24Media Network