Σχοινάς: H πόρτα για την Τουρκία στην ΕΕ είναι ανοιχτή αλλά να προσέξουμε τους μεντεσέδες

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε εκδήλωση στην Αθήνα
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε εκδήλωση στην Αθήνα EUROKINISSI

Σε περίοδο σταθερότητας για την επόμενη τετραετία έχει μπει η Τουρκία μετά τις πρόσφατες τοπικές εκλογές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Τουρκία έχει εισέλθει σε μία περίοδο σταθερότητας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μετά τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στην τουρκική εφημερίδα Sabah.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς απαιτείται ομοφωνία των κρατών-μελών.

"Η Τουρκία είναι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα και θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε σχέσεις και να συνεργαζόμαστε", πρόσθεσε.

"Γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να κρατήσουμε την πόρτα ανοιχτή... Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σκουριάσουν οι μεντεσέδες κι ως μεντεσέδες στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία μπορούν να περιγραφούν οι μεταρρυθμίσεις, η τήρηση της νομιμότητας και η δημοκρατία", τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Παράλληλα σχολίασε θετικά το πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον ενεργειακό διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και τη διμερή συμφωνία για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι η ΕΕ έκανε αυτό που της αναλογούσε για τους Σύρους στην Τουρκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Απαγορεύουν σε δημάρχους που εκλέχθηκαν με το HDP να αναλάβουν καθήκοντα

Χαστούκι στον Ερντογάν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο

Η Τουρκία στηλιτεύει τις δηλώσεις Τίμερμανς για τις δημοτικές εκλογές

SHARE: