Σε χωματερή η τέφρα θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Σε χωματερή η τέφρα θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Η τέφρα ορισμένων θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου κατέληξε σε χωματερή, αποκαλύπτει έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου. Διαβάστε πληροφορίες

Η τέφρα ορισμένων θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου κατέληξε σε χωματερή, αποκαλύπτει έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου. Αφού αποτεφρώθηκαν οι σωροί θυμάτων από το Πεντάγωνο και από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Πενσιλβάνια, η τέφρα δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία για απόρριψη.

Η έκθεση αναφέρει ότι επρόκειτο για θύματα που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν.

Την έκθεση αποκάλυψε έρευνα της εφημερίδας Washington Post. Σύμφωνα με αυτήν, οι μη ταυτοποιημένες σωροί αποτεφρώθηκαν σε αμερικανική βάση και στη συνέχεια η τέφρα δόθηκε σε βιοϊατρική εταιρεία αποβλήτων, η οποία την πέταξε σε χωματερή.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι κάτι ανάλογο συνέβη και με σωρούς μη ταυτοποιημένων θυμάτων από τους  Δίδυμους Πύργους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το θέμα και δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί ότι "τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν ποτέ ξανά", σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο ντοκουμέντο για την 11η Σεπτεμβρίου

Δεκατρία χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου

H 11η Σεπτεμβρίου σε εικόνες

"Αν δεν ήταν η 11η Σεπτεμβρίου δε θα γνώριζα τη γυναίκα μου"

SHARE:

24Media Network