Σε 'Εθνική Συμμαχία' θέλει να μετονομάσει το Έθνικό Μέτωπο' η Λεπέν

French far right leader Marine Le Pen delivers a speech during the weekend's party congress in Lille, northern France, Sunday, March. 11, 2018. She will propose a name change for the National Front at this weekend's party congress to symbolize an identity makeover designed to lift the party from the political netherworld where it has dwelled since Le Pen's calamitous loss in France's presidential election 10 months ago. (AP Photo/Michel Spingler)
French far right leader Marine Le Pen delivers a speech during the weekend's party congress in Lille, northern France, Sunday, March. 11, 2018. She will propose a name change for the National Front at this weekend's party congress to symbolize an identity makeover designed to lift the party from the political netherworld where it has dwelled since Le Pen's calamitous loss in France's presidential election 10 months ago. (AP Photo/Michel Spingler) AP

Η πρόταση της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, κατά το συνέδριο του κόμματος στη Λιλ

Το όνομα 'Εθνική Συμμαχία' πρότεινε η Μαρίν Λεπέν για τη μετονομασία του 'Εθνικού Μετώπου', στο τιμόνι του οποίου επανεξελέγη σήμερα σχεδόν παμψηφεί, καθώς ήταν και η μοναδική υποψήφια.

Η πρόταση για την αλλαγή του ονόματος θα τεθεί σε ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να γίνει γνωστό σε λιγότερο από έξι εβδομάδες. Η Λεπέν σημείωσε ότι το νέο όνομα πρέπει να εκφράζει την επιθυμία για ένωση και να αποτελέσει σύνθημα.

ADVERTISING

Η 49χρονη Λεπέν διοικεί το κόμμα από τότε που διαδέχτηκε τον πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, το 2011, ενώ από σήμερα του στερεί και τον τελευταίο τίτλο, αυτόν του επιτίμου προέδρου, που είχε μέχρι τώρα ο ιστορικός συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου και πρόεδρος του επί 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2011.

Τα περίπου 1.500 μέλη που ήταν παρόντα στο 16ο συνέδριο του κόμματος το οποίο διεξάγεται στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, ενέκριναν εξάλλου σε ποσοστό 79,7% (έναντι 20,2% κατά) τα νέα καταστατικά του κόμματος που καταργούν την επίτιμη προεδρία, ανακοίνωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Η Λεπέν αρχίζει την τρίτη θητεία της με φιλοδοξία να "αποδαιμονοποιήσει" το κόμμα της για να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αυτής, θα προτείνει το απόγευμα στα μέλη ένα νέα όνομα για το κόμμα. Το σχέδιο αλλαγής του ονόματος φαίνεται να υποστηρίζει το 52% των μελών, καθώς πριν από το συνέδριο περίπου 30.000 υποστηρικτές είχαν συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το επιθυμητό όνομα του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους του κόμματος.

Στο συνέδριο δεν παρέστη ο  Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος είχε ήδη προειδοποιηθεί από τη διεύθυνση του FN ότι θα του απαγορευόταν η είσοδος καθώς είχε αποκλειστεί από μέλος του κόμματος.

Με πληροφορίες από Le Point, ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Michel Spingler)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επανεξελέγη στο 'τιμόνι' του Εθνικού Μετώπου η Μαρίν Λεπέν

SHARE:

24Media Network