Σε κίνδυνο η ζωή της Τιμοσένκο

default image

Από μια μυστηριώδη ασθένεια έχει προσβληθεί η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γ. Τιμοσένκο. Κρατείται στη φυλακή κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας

Την ανησυχία της για την κατάσταση της υγείας της Ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τιμοσένκο βρίσκεται στην φυλακή από τις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσβληθεί από μία μυστηριώδη ασθένεια.

“Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση της υγείας της κ. Τιμοσένκο” δήλωσε ο Μάικλ Μαν, ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

“Η υγεία της επιδεινώνεται και οι ουκρανικές αρχές πρέπει να εγγυηθούν την επαρκή φροντίδα της” πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στο Κίεβο ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να επισκεφθεί την κ. Τιμοσένκο στη φυλακή. “Περιμένουμε μία απάντηση των αρχών” ανέφερε ο κ. Μαν.

Την Πέμπτη ένας δικηγόρος της πρώην πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η πελάτισσά του πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια.

Το δεξί χέρι της Τιμοσένκο, ο βουλευτής Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ δήλωσε ότι οι “μελανιές” που προκαλούνται από σπασμένα αγγεία έχουν “εμφανιστεί σε ολόκληρο το σώμα της”.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας με αφορμή μια συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία το 2009, όταν ήταν πρωθυπουργός, για την αγορά φυσικού αερίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα