Σε μέτωπο με το ακροδεξιό Vox το Λαϊκό Κόμμα και οι Πολίτες στην Ισπανία

Σε μέτωπο με το ακροδεξιό Vox το Λαϊκό Κόμμα και οι Πολίτες στην Ισπανία
O επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο AP

Κοινός...δεξιός ξεσηκωμός στην Ισπανία για να φύγει από την Πρωθυπουργία της χώρας ο Πέδρο Σάντσεθ. Στο κόλπο και το ακροδεξιό Vox.

Σε κοινή διαδήλωση θα κατέβουν την προσεχή Κυριακή στη Μαδρίτη το Λαϊκό Κόμμα, οι Πολίτες αλλά και το ακροδεξιό Vox.

Αυτό που ενώνει τους τρεις σχηματισμούς (και οι τρεις κινούνται πολιτικά από την κεντροδεξιά έως την άκρα δεξιά) είναι η κοινή επιθυμία να φύγει από την Πρωθυπουργία ο Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος κυβερνά τους τελευταίους μήνες την Ισπανία με κυβέρνηση μειοψηφίας.

Αφορμή για το δεξιό ξεσηκωμό αποτέλεσε η απόφαση του Σάντσεθ να αποδεχθεί εισηγητή στο διάλογο που θα έχουν τα κόμματα για το θέμα της Καταλονίας γεγονός που ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος θεωρεί απαράδεκτο.

“Ο Σάντσεθ ταπεινώνει την Ισπανία, πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά” τόνισε ο Πάμπλο Κασάδο ο οποίος προσπαθεί να συσπειρώσει το συντηρητικό κοινό της Ισπανίας γύρω από το Λαϊκό Κόμμα (που πάντως υποφέρει δημοσκοπικά).

Ο επικεφαλής των “Πολιτών” Αλμπερτ Ριβέρα κάλεσε σε μέτωπο εναντίον του Σάντσεθ στο οποίο θα πάρουν μέρος και οι ακροδεξιοί του Vox οι οποίοι προκαλούν ανατριχίλα με τις ακραίες απόψεις τους.

Είναι γεγονός πάντως ότι ένα τέτοιο δεξιό σχήμα κυβερνά τον τελευταίο μήνα την Ανδαλουσία μετά τις πρόσφατες τοπικές εκλογές εκεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα