Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σικελία: Τραυματισμοί και καταρρεύσεις κτηρίων

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σικελία: Τραυματισμοί και καταρρεύσεις κτηρίων
Twitter - Notizie Confermate

Οι κάτοικοι των περιοχών που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Οι αρχές προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ενός 80χρονου από τα συντρίμμια του σπιτιού του.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και σπίτια κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό των 4,8 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα (04.19 ώρα Ελλάδος) στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, στην Ιταλία. Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της  Ατσιτρέτσα και 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Κατάνια.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό, με τους κατοίκους των περιοχών που ήταν κοντά στο επίκεντρό του να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Καταστροφές έχει υποστεί και η εκκλησία στην πόλη Pennisi. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για καταρρεύσεις παλαιών κτηρίων και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα, ένας οίκος ευγηρίας στη Zafferana Etnea έχει εκκενωθεί και οι ηλικιωμένοι αρνούνται να επιστρέψουν λόγω των ζημιών που έχει προκληθεί στο κτήριο.

Οι αρχές προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ενός 80χρονου από τα συντρίμμια της οικίας του. «Είμαστε ζωντανοί από θαύμα», ανέφεραν τα μέλη μία τετραμελούς οικογένειας, που κατάφεραν να βγουν από το σπίτι τους, πριν καταρρεύσουν οι τοίχοι.

Ένας μέρος του αυτοκινητοδρόμου Κατάνια – Μεσίνα αποκλείστηκε από τις αρχές, λόγω υπόπτων ρηγμάτων που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα