Σεισμός 6,8 ρίχτερ στη Φουκουσίμα

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στη Φουκουσίμα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Φουκουσίμα. Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 14.36 τοπική ώρα, 8.36 ώρα Ελλάδας, σε θαλάσσια περιοχή, ανοικτά του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε νωρίτερα προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών.

Ήρε την προειδοποίηση που εκδόθηκε σαράντα λεπτά μετά τη σημερινή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών ανοικτά της Φουκουσίμα, καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία μεταβολή της επιφάνειας της θάλασσας.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.36 τοπική ώρα, κοντά στην περιοχή η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι  της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσαν το θάνατο 20.400 ανθρώπων και το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την ακτή και σε βάθος 20 χιλιομέτρων.

Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί ελέγχου της ραδιενέργειας δεν εντόπισαν καμία ανωμαλία μετά τη σημερινή ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή και ότι οι επιχειρήσεις ψύξης των αντιδραστήρων του σταθμού συνεχίζονται κανονικά.

Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό μετά τη σημερινή σεισμική δόνηση.

SHARE:

24Media Network