Σεισμός στην Τουρκία: Βοήθεια υπόσχεται η ΕΕ

Σεισμός στην Τουρκία: Βοήθεια υπόσχεται η ΕΕ
Σεισμός στην Τουρκία AP Photo/Mahmut Bozarsan

Έτοιμη να προσφέρει υποστήριξή της στην Τουρκία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μισέλ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Μήνυμα συμπαράστασης και από την Σουηδία.

Τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας και την ετοιμότητα της να προσφέρει τη βοήθειά της μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

“Οι σκέψεις μας βρίσκονται στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει“, τόνισε ο κ. Μπορέλ μέσω Twitter.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε “την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης” σε Τουρκία και Συρία, με ανάρτησή του στο Twitter. “Με βαθιά λύπη άκουσα σήμερα το πρωί για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις πολλές οικογένειες που έχασαν ζωές και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες”, σημείωσε.

“Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. “Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ευρώπη θα βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί”, πρόσθεσε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Σουηδία: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας ενώ έγραψε στο Twitter:

“Θλίψη για τους θανάτους στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον μεγάλο σεισμό. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και στους αγαπημένους τους. Έστειλα τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον Ταγίπ Ερντογάν. Ως εταίρος της Τουρκίας και κάτοχος της προεδρίας της ΕΕ, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας”.

Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα θα βοηθήσει άμεσα”

Ανάρτηση για τον φονικό σεισμό στο Γκαζιαντέπ που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα κινητοποιεί τις δυνάμεις της για να συνδράμει.

“Είμαι βαθιά λυπημένος για την τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία από τον καταστροφικό σεισμό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τις δυνάμεις της και θα βοηθήσει άμεσα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα