Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 20 Έλληνες στο Μαρακές – Καλά στην υγεία τους

Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 20 Έλληνες στο Μαρακές – Καλά στην υγεία τους
Σεισμός στο Μαρόκο AP

Καλά στην υγεία τους είναι οι 20 Έλληνες που βρίσκονται στο Μαρόκο με αφορμή ένα συνέδριο και βίωσαν τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 20 Έλληνες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές έζησαν τον μεγάλο φονικό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρόκο.

“Στο σύνολο τους είναι καλά στην υγεία τους» λέει ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου των Γεωπάρκων και διευθυντής του Μουσείου απολιθωμένου δάσους Λέσβου, το οποίο εκπροσωπείται στο Μαρόκο με πέντε ειδικούς επιστήμονες.

Για το συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO βρίσκονται στο Μαρακές 1500 σύνεδροι από 50 χώρες και το Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.

«Όλη τη νύχτα προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους λέει ο κ. Ζούρος και φαίνεται ότι όλοι είναι καλά». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ζούρου «την ώρα του σεισμού σύνεδροι συμμετείχαν σε επίσημο δείπνο στο ισόγειο νεόδμητης οικοδομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μαρακές. Πραγματικά νιώσαμε τον σεισμό με ιδιαίτερη ένταση. Η αίσθηση του σεισμού ήταν τρομακτική».

Στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται οι Έλληνες επιστήμονες, υπάρχουν μονάχα ρωγμές. Στο Μαρακές, όπου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός τη νύχτα της Παρασκευής, βρίσκεται ο γνωστός γεωλόγος, επιστήμονας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και στο Γεωπάρκο Ψηλορείτη, κ. Χαράλαμπος Φασουλάς.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του, τα ξημερώματα του Σαββάτου, έσπευσε να ενημερώσει ότι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι ασφαλή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα