Σιγκαπούρη: Άντρας ζητά 3 εκατ. δολάρια από γυναίκα επειδή του είπε να “μείνουν απλά φίλοι”

Σιγκαπούρη: Άντρας ζητά 3 εκατ. δολάρια από γυναίκα επειδή του είπε να “μείνουν απλά φίλοι”
istock

Οργή προκαλεί η δικαστική διαμάχη με την οποία είναι αντιμέτωπη μια γυναίκα στη Σιγκαπούρη: Άντρας τής έκανε αγωγή όταν του είπε πως τον βλέπει μόνο σαν φίλο. Ζητά ένα αστρονομικό ποσό προκειμένου "να ξεπεράσει το τραύμα".

Σε μια κίνηση που φωτογραφίζει το τι σημαίνει τοξική αρρενωπότητα προχώρησε ένας άντρας στη Σιγκαπούρη που αρνείται να δεχτεί την απόρριψη από μια γυναίκα, που του είπε ότι τον βλέπει μόνο ως φίλο. Της ζητά αποζημίωση για οικονομικές απώλειες, δυσφήμηση και θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει το “τραύμα” που του προκάλεσε.

Η υπόθεση δυσφήμισης έχει ενάγων τον K Kawshigan, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η αποζημίωση πρόκειται να καλύψει την απώλεια κερδών και επενδύσεων, καθώς και “προγράμματα αποκατάστασης και θεραπείας για να ξεπεραστεί το τραύμα που υπέστη”, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται ο Guardian.

Η αγωγή, που θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, κατηγορεί τη γυναίκα για “δήθεν δυσφημιστικά σχόλια και αμελή συμπεριφορά”, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Μάλιστα, υπάρχει και δεύτερη σχετική υπόθεση, όπου ο Kawshigan κατηγόρησε τη γυναίκα ότι παραβίασε μια συμφωνία για τη βελτίωση της σχέσης τους. Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες ως “προδήλως αβάσιμες” – ετυμηγορία που χαιρετίστηκε από ακτιβιστές για την ισότητα των φύλων.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του συνιστούν κατάχρηση της διαδικασίας και δήλωσε ότι ο Kawshigan είχε “απώτερο σκοπό να ταλαιπωρήσει ή να καταπιέσει την εναγόμενη”.

Πώς ο Kawshigan έγινε “εφιάλτης” για τη γυναίκα

Η γυναίκα συνάντησε για πρώτη φορά τον Kawshigan το 2016, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, και τα προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται το 2020, όταν δεν υπήρχε ταύτιση σχετικά με το πώς έβλεπαν τη σχέση τους. “Ενώ η εναγόμενη θεωρούσε τον ενάγων απλά “φίλο”, εκείνος τη θεωρούσε “στενότερη φίλη” του”, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Τότε η γυναίκα ζήτησε να μη συναντιούνται τόσο συχνά γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του άντρα ο οποίος θεώρησε ότι αυτό είναι “ένα βήμα πίσω στη σχέση τους”. Η γυναίκα του τόνισε την ανάγκη για όρια και τον παρότρυνε να ασχοληθεί με τον εαυτό του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η γυναίκα συμμετείχε σε συμβουλευτική επί 18 μήνες, αφού ο Kawshigan είχε προηγουμένως απειλήσει με νομικές ενέργειες εναντίον της, ισχυριζόμενος ότι είχε υποστεί συναισθηματικό τραύμα αφού του είπε ότι τον θεωρούσε μόνο ως φίλο.

“Ενώ η εναγόμενη ήλπιζε ότι οι συνεδρίες συμβουλευτικής θα βοηθούσαν τον ενάγων να συμβιβαστεί με την απόφασή της να μην επιδιώξει ρομαντική σχέση μαζί του, αυτό δεν ήταν το αποτέλεσμα. Αντιμέτωπη με επανειλημμένα αιτήματα και απαιτήσεις για συχνότερες συναντήσεις και βαθύτερες συζητήσεις, η εναγόμενη αποφάσισε τον Μάιο του 2022 να διακόψει κάθε επαφή με τον ενάγων”, αναφέρουν τα έγγραφα.

Η απόφαση αναφέρει ότι η γυναίκα είχε περάσει χρόνια να προσπαθεί να καλμάρει τη δυστυχία του ενάγοντος, αλλά τώρα κατάφερε να αντισταθεί στις απειλές του.

Η γυναίκα ξεκίνησε διαδικασίες για να καταγγείλει την παρενόχλησή της από τον Kawshigan, ο οποίος αργότερα κατέθεσε την αγωγή ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της και, στη συνέχεια, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Άμεσα λήφθηκαν μέτρα προστασίας της γυναίκας από τον Kawshigan, ωστόσο εξακολουθεί να πρέπει να τον αντιμετωπίσει στα δικαστήρια.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 9 Φεβρουαρίου. Η αγωγή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και διεκδικεί αποζημίωση “για δήθεν δυσφημιστικά σχόλια και αμελή συμπεριφορά”.

Το έγγραφο του δικαστηρίου επίσης αναφέρει: “Τα εν λόγω σχόλια, όπως ισχυρίζεται, υπονοούσαν ότι την είχε παρενοχλήσει και κατασκοπεύσει και αυτό του προκάλεσε “ζημιά στη φήμη του” καθώς και “τραύμα, κατάθλιψη και άλλες επιπτώσεις” στη ζωή του. Για το λόγο αυτό, αξίωσε αποζημίωση που υπερβαίνει τα 3 εκατ. δολάρια, προσθέτωντας μεταξύ άλλων στην τιμή “επ’ αόριστον απώλεια πιθανών επενδύσεων” ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων”.

“Οι γυναίκες δεν οφείλουν στους άνδρες τον χρόνο ή την προσοχή τους”

Η Aware, μια ομάδα υπεράσπισης της ισότητας των φύλων, εξέφρασε τη λύπη της για τη δοκιμασία στην οποία υπεβλήθη η γυναίκα. “Οι γυναίκες δεν οφείλουν στους άνδρες τον χρόνο ή την προσοχή τους, πολύ περισσότερο τη φιλία, την αγάπη, τη σεξουαλική δραστηριότητα ή τη συναισθηματική εργασία τους”, ανέφερε.

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης στο δικαστήριο “δίνουν μια ανησυχητική εικόνα της σεξουαλικής και ρομαντικής δικαιοδοσίας των ανδρών”, δήλωσε η Aware. Πρόσθεσε ότι η καταγγελία μοιάζει με παράδειγμα του Darvo, ή “άρνηση, επίθεση, αντιστροφή θύματος και δράστη”, το οποίο περιέγραψε ως μια κοινή τακτική που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως το ζημιωμένο μέρος και να τιμωρήσουν τα πραγματικά θύματα για την αντίστασή τους.

“Σε μια κοινωνία που βλέπει τις γυναίκες ως κατώτερες, πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα στη ζωή και το σώμα των γυναικών και διεκδικούν ανάλογα. Έννοιες όπως η “friend zone” – η οποία υπονοεί ότι οι γυναίκες θα πρέπει εξ ορισμού να έλκονται σεξουαλικά από τους άνδρες στη ζωή τους – αποτελούν μέρος αυτού του φάσματος του ανδρικού δικαιώματος. Πρέπει να διαλύσουμε την τοξική αρρενωπότητα και τις πατριαρχικές νοοτροπίες που στηρίζουν αυτή τη συμπεριφορά”, δήλωσε η Aware.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα