Συναγερμός στη Φλόριντα για γιγαντιαία σαλιγκάρια – Τρώνε κάδους και “απειλούν” τον άνθρωπο

Συναγερμός στη Φλόριντα για γιγαντιαία σαλιγκάρια – Τρώνε κάδους και “απειλούν” τον άνθρωπο
Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια AP Photo/Ismael Francisco, File

Ο "φόβος κι ο τρόμος" έχουν γίνει τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια που εντοπίστηκαν σε αρκετές γειτονιές της Φλόριντα. Τρώνε μεγάλα αντικείμενα, ενώ αρκετές περιοχές έχουν μπει σε καραντίνα.

Σε καραντίνα έχουν μπει αρκετές γειτονιές στη Φλόριντα, μετά τον εντοπισμό γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών, που αποτελούν ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα ενημέρωσαν πως τα γιγαντιαία σαλιγκάρια εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα και ανακοίνωσαν την καραντίνα.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το CNN, μία από τις περιοχές είχε τεθεί και πέρσι σε καραντίνα, για ανάλογους λόγους.

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν, επίσης, να καταναλώσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

“Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα” δήλωσε το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.

Σημειώνεται ότι τα σαλιγκάρια ενέχουν και υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα