Συναγερμός στο Λονδίνο μετά από απειλή για drone στην πρεσβεία του Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Συναγερμός στο Λονδίνο μετά από απειλή για drone στην πρεσβεία του Ισραήλ
iStock

Κλείνουν οι Κήποι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο έπειτα από απειλή για drone με επικίνδυνες ουσίες κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Η αστυνομία εξετάζει «μια σειρά από εγκαταλελειμμένα αντικείμενα» στους Κήπους του Κένσινγκτον στο Λονδίνο, μετά τη δημοσίευση βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο ομάδα ισχυρίζεται ότι στόχευσε τη γειτονική πρεσβεία του Ισραήλ με drones που μετέφεραν επικίνδυνες ουσίες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία δεν δέχθηκε επίθεση και ότι οι αρχές διερευνούν την προέλευση και την αυθεντικότητα του υλικού.

Ολόκληρο το πάρκο έχει αποκλειστεί και θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο για τα αντικείμενα όσο και για το βίντεο.

Η πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε επίθεση και ότι το προσωπικό είναι ασφαλές, ενώ η αστυνομία σημείωσε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας, ενώ έχουν εντοπιστεί και οχήματα έκτακτης ανάγκης εντός του πάρκου.

Ομάδα της αστυνομίας για χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές απειλές έχει θεαθεί κοντά στο κιόσκι του πάρκου.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονται μονάδα διερεύνησης πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου και ειδική ομάδα αντιμετώπισης επικίνδυνων περιστατικών της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Ο επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Ματ Τζουκς, δήλωσε:

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Λονδίνου γνωρίζει για το βίντεο που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο οποίο μια ομάδα ισχυρίζεται ότι στόχευσε τη γειτονική πρεσβεία του Ισραήλ… διεξάγουμε επείγουσες έρευνες για να διαπιστώσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο και τυχόν σύνδεσή του με τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στους Κήπους του Κένσινγκτον».

Οι αρχές κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει την περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι Βασιλικοί Κήποι επιβεβαίωσαν ότι οι Κήποι του Κένσινγκτον θα παραμείνουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε: «Ένα ύποπτο περιστατικό ασφαλείας ερευνάται στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές και ότι δεν υπήρξε επίθεση.

Όπως πάντα, βρισκόμαστε σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα