Συρία: Συμφωνία για διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών

Συρία: Συμφωνία για διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν AP Photo/Pavel Golovkin

Απεσταλμένος του ΟΗΕ ενημέρωσε για επικείμενη συνάντηση και διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στις συγκρούσεις της Συρίας.

Σε συμφωνία για συνάντηση και διαπραγματεύσεις στη Γενεύη σχετικά με το σύνταγμα ήρθαν οι αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση στη Συρία, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Γκέιρ Πέντερσεν. Μάλιστα, προσέθεσε πως μια ανάπαυλα των μαχών μπορεί να δώσει την ευκαιρία για να αρχίσει να επουλώνεται “η βαθιά μεταξύ τους δυσπιστία”.

“Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση λόγω της πανδημίας, συμφώνησαν να έρθουν στη Γενεύη και συμφώνησαν σε μια ατζέντα για την επόμενη συνάντηση”, δήλωσε ο Πέντερσεν στους δημοσιογράφους. Δεν έδωσε ημερομηνία και είπε πως δεν θα ήταν δυνατή μια τηλεδιάσκεψη της συνταγματικής επιτροπής.

Στην ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πέντερσεν επανέλαβε επίσης ένα μήνυμα που διατύπωσε την περασμένη Δευτέρα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να μιλήσουν για το πώς θα μπορούσαν να δώσουν μια ώθηση υπέρ της ειρήνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα