Σίσι για Γάζα: Η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε “ωρολογιακή βόμβα”

Διαβάζεται σε 2'
Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι
Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι AP

Κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή απηύθυνε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, μετά τα χθεσινά περιστατικά με την πτώση drone σε δύο αιγυπτιακές πόλεις.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε κατά οποιασδήποτε επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, λέγοντας ότι η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε “ωρολογιακή βόμβα”.

Στη συνέχεια, ο Σίσι κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή μετά τα χθεσινά περιστατικά με την πτώση drone σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ανεξάρτητα από το από πού προέρχονται, έχω προειδοποιήσει για την επέκταση της σύγκρουσης. Η περιοχή θα μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα που θα μας επηρεάσει όλους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η Αίγυπτος είναι μια κυρίαρχη χώρα και η κυριαρχία και η θέση της πρέπει να γίνουν σεβαστές … Η Αίγυπτος είναι μια ισχυρή χώρα και είναι ανέγγιχτη”, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα, είπε ο Σίσι σε βιομηχανική έκθεση στο Κάιρο.

Τόνισε επίσης πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποκοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και πως δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.

Ο Σίσι πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής για την ειρήνη το περασμένο Σάββατο και ζήτησε να επιτραπεί η παροχή βοήθειας στη Γάζα, η απελευθέρωση των ομήρων και η κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα