Σκωτία: Η συνιδρύτρια της Stagecoach κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων

Σκωτία: Η συνιδρύτρια της Stagecoach κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων
Dame Ann Gloag  AP

Η δισεκατομμυριούχος Dame Ann Gloag, ο σύζυγός της David McCleary και δύο ακόμη μέλη της οικογένειάς τους κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων.

Η Σκωτσέζα δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνιδρύτρια της γνωστής εταιρείας μεταφορών Stagecoach Grou, Dame Ann Gloag κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με το BBC, ο σύζυγός της David McCleary και δύο ακόμη μέλη της οικογένειάς τους έχουν επίσης κατηγορηθεί και οι τέσσερις αρνούνται τις κατηγορίες εναντίον τους.

Η 80χρονη συνιδρύτρια της Stagecoach παρευρέθηκε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα του Falkirk με τον σύζυγό της McCleary την Πέμπτη. Προς το παρόν, η Dame Ann δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Οι κατηγορίες φέρεται να σχετίζονται με άτομα που μεταφέρθηκαν στη Σκωτία ως μέρος μιας φιλανθρωπικής δράσης της Dame Ann με το Ίδρυμα Gloag.

Μια πηγή κοντά στην Dame Ann δήλωσε στο BBC ότι τα μέλη της οικογένειας είναι “θύματα σκευωρίας“. “Όλοι είναι μπερδεμένοι με αυτές τις κατηγορίες και το επίπεδο αυτής της έρευνας.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό το γεγονός ότι η Dame Ann χρηματοδοτεί μια φιλανθρωπική οργάνωση της Ανατολικής Ευρώπης που ονομάζεται Open Door Foundation, ο σκοπός της οποίας είναι να σταματήσει την εμπορία ανθρώπων“, τονίζει η πήγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα