Σκωτία: Υπουργός έκανε λογαριασμό τηλεφώνου 12.500 ευρώ και ζήτησε να τον καλύψουν οι φορολογούμενοι

Διαβάζεται σε 2'
Σκωτία: Υπουργός έκανε λογαριασμό τηλεφώνου 12.500 ευρώ και ζήτησε να τον καλύψουν οι φορολογούμενοι
Βουλή στη Σκωτία iStock

Λογαριασμό τηλεφώνου ύψους 12.500 ευρώ έκανε ο υπουργός Υγείας της Σκωτίας, τον οποίο ζήτησε να καλύψουν με τα χρήματα των φορολογουμένων. Απολογήθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας της Σκωτίας ζήτησε επισήμως συγγνώμη από το τοπικό κοινοβούλιο, επειδή επιστρέφοντας από τις διακοπές του υπέβαλε προς έγκριση έναν τσουχτερό λογαριασμό τηλεφώνου άνω των 12.000 ευρώ, επειδή τα παιδιά του παρακολουθούσαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο επαγγελματικό iPad του.

Η υπόθεση αυτή έχει φέρει σε δύσκολη θέση την τοπική κυβέρνηση, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι ο Μάικλ Μάθεσον ζήτησε να πληρωθεί με χρήματα των φορολογουμένων ο λογαριασμός των περίπου 11.000 λιρών (12.500 ευρώ).

Στην αρχή ο υπουργός υποστήριζε ότι χρησιμοποιούσε το τάμπλετ για λόγους εργασίας κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Μαρόκο, στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου πέρυσι. Όμως η αντιπολίτευση υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν να στείλει περισσότερα από 8.000 email για να φτάσει σε αυτό το ποσό.

Ο Μάθεσον εξήγησε στο κοινοβούλιο ότι οι έφηβοι γιοι του παρακολούθησαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο τάμπλετ του.

«Έγιναν λάθη, από εμένα, από την οικογένειά μου», είπε, προσθέτοντας ότι κατέβαλε ο ίδιος τα χρήματα. «Θα έπρεπε να προσέχω περισσότερο την κάρτα sim και να ερευνήσω καλύτερα το τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε ο Μάθεσον. «Το αναγνωρίζω, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη και ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη», συνέχισε ο υπουργός, την παραίτηση του οποίου έχει ζητήσει η αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ, το κόμμα του οποίου, το SNP, συνταράσσεται από ένα σκάνδαλο γύρω από τη χρηματοδότησή του, είπε ότι «λάθη γίνονται» και ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα