Σκωτία: Με drones θα παραδίδεται η αλληλογραφία στα νησιά Ορκάδες

Σκωτία: Με drones θα παραδίδεται η αλληλογραφία στα νησιά Ορκάδες
Drone Getty Images/iStockphoto

Για τρεις μήνες θα χρησιμοποιηθούν drones για την παράδοση αλληλογραφίας στα νησιά Ορκάδες στη Σκωτία. Δοκιμές είχαν γίνει ήδη στην Βρετανία.

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Τρίτη (01/08) η πρώτη τακτική υπηρεσία διανομής με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), στις Ορκάδες, ένα αρχιπέλαγος στη Σκωτία από την ταχυδρομική υπηρεσία Royal Mail της Βρετανίας.

Από τη Στρόμνες, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του αρχιπελάγους, στα νησιά Γκρέμσι και Χόι θα μεταφέρονται πακέτα και αλληλογραφία.

“Ό,τι μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καθολικής παροχής υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε ζώνες στις οποίες είναι δύσκολη η πρόσβαση στα νησιά”, αξίζει να “υποστηριχθεί”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Άλιστερ Κάρμαϊκλ, βουλευτής Ορκάδων και Σέτλαντ, αρχιπελάγη στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Σκωτίας.

Συμπλήρωσε ότι η ταχυδρομική υπηρεσία είναι “ζωτικής σημασίας”, έτσι ώστε τα νησιά να μπορούν να είναι “συνδεδεμένα“. Είπε, ακόμη, ότι οι τοπικές κοινότητες χρειάζεται “να γνωρίζουν” και “να δίνουν προσοχή” στο συγκεκριμένο “δίκτυο”.

Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για τρεις μήνες, ωστόσο μπορεί να υπάρξει και παράταση, όπως μεταδίδει η Royal Mail.

Η κοντινή απόσταση μεταξύ των νησιών βοηθάει στη χρήση drones εντός του ισχύοντος νομικού πλαισίου και δεν απαιτούνται άδειες για πτήσεις “εκτός οπτικού πεδίου” των πιλότων.

Οι συγκεκριμένες συσκευές θα επιτρέψουν την αποφυγή απρόβλεπτων παραγόντων, όπως η επαναλαμβανόμενη αναστολή των δρομολογίων των οχηματαγωγών πλοίων, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για αποστολή αλληλογραφίας, εξαιτίας κακοκαιρίας. Επίσης, θα βελτιώσουν την ασφάλεια του προσωπικού, ενώ θα ελλαττωθούν και οι εκμπομπές των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η τεχνολογία θα αποτελέσει “επανάσταση στις ταχυδρομικές υπηρεσίες” στις απομακρυσμένες περιοχές, ανέφερε ο Άλεξ Μπράουν, διευθυντής της εταιρείας-εταίρου στο σχέδιο αυτό Skyports Drone Service

Έχουν γίνει αρκετές δοκιμές στην Βρετανία ως προς την αποστολή αλληλογραφίας μέσω drones, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η πρώτη υπηρεσία παράδοσης με drones άρχισε το 2017 στο Ρέικιαβικ, στην Ισλανδία, με πελάτες που μπορούσαν να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους στο σπίτι.

Το 2022, η φαρμακευτική εταιρεία Boots έγινε η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέδιδε φάρμακα με drone, μεταξύ της νήσου Θόρνεϊ και της νήσου Γουάιτ, στη νότια Αγγλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα