Σκωτία: Πώς μια 6χρονη έσωσε τη ζωή της μητέρας της με τη βοήθεια της Alexa

Σκωτία: Πώς μια 6χρονη έσωσε τη ζωή της μητέρας της με τη βοήθεια της Alexa
Η Emma Anderson και η κόρη της, Darcey BBC

Η 6χρονη Darcey κατάφερε να σώσει τη ζωή της μαμάς της, η οποία πάσχει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, όχι μία, αλλά δύο φορές. Πώς ζήτησε βοήθεια από την "έξυπνη" συσκευή Alexa.

Μια μαμά από τη Σκωτία που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς είπε πώς η 6χρονη κόρη της, της έσωσε τη ζωή δύο φορές, χρησιμοποιώντας ένα “έξυπνο” ηχείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η Emma Anderson από το Robroyston της Γλασκώβης, ήταν 15 ετών όταν διαγνώστηκε με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Από νεαρή ηλικία, η κόρη της Darcey ήξερε ότι η μαμά της είχε «πονεμένη καρδιά» και μπορούσε να ζητήσει βοήθεια για την Alexa.

Τώρα η Darcey έχει χρησιμοποιήσει την Alexa δύο φορές, για να χτυπήσει τον συναγερμό, όταν η 27χρονη μαμά της δεν ήταν καλά.

«Ρύθμισα την Alexa έτσι ώστε, αν λιποθυμούσα ή αισθανόμουν αδιαθεσία, το μόνο που έπρεπε να κάνει η κόρη μου, ήταν να πει «Αλέξα, φώναξε βοήθεια», και η συσκευή θα τηλεφωνούσε στη μαμά μου που μένει στη γωνία», είπε η κυρία Άντερσον.

«Και χρειάστηκε να καλέσει την Alexa μερικές φορές, κάλεσε ακόμη και ασθενοφόρο μόνη της και εκείνη τη φορά ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτήν, είναι μια μικρή σούπερ σταρ» είπε η Emma Aderson.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα