Σλοβακία: Θέλουν να εξετάσουν όλους τους πολίτες πάνω από 10 ετών

Σλοβακία: Θέλουν να εξετάσουν όλους τους πολίτες πάνω από 10 ετών
Σλοβακία AP

Σε περίπου 4εκ τεστ τις επόμενες δύο εβδομάδες θέλει να προχωρήσει η επιστημονική επιτροπή της Σλοβακίας αλλά η πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη.

Η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Σλοβακία ώθησε τους ιθύνοντες να πάρουν μία πολύ σημαντική απόφαση εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο.

Στόχος της εκεί επιστημονικής επιτροπής είναι να εξεταστούν ΟΛΟΙ οι πολίτες της χώρας που είναι από 10 ετών και πάνω. Πρακτικά μιλάμε για περίπου 4.000.000 άτομα.

Το σχέδιο θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες αλλά το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στην αντιρρηση της προέδρου Σουζάνα Καπούτοβα που το θεωρεί υπερβολικά φιλόξοδο, άρα και ανέφικτο, όπως ξεκαθάρισε.

Οπως και να έχει πάντως, οι πολίτες ζητούν πιο δραστικά μέτρα. Μόλις την Πέμπτη η Σλοβακία “μέτρησε” 3363 νέα κρούσματα ενώ συνολικά έχουν μολυνθεί πάνω από 55.000 άτομα. Η Σλοβακία είναι σαφώς μικρότερη της Ελλάδας και σε έκταση και σε πληθυσμό.

Μερίδα των ειδικών έχει προτείνει γενικό λοκ-ντάουν αλλά η κυβέρνηση διστάζει, τουλάχιστον προς το παρόν, να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια, προφανώς για λόγους που έχουν να κάνουν με την οικονομία της χώρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα