Σόιμπλε υπέρ Φιγιόν και Ρέντσι

Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on January 14, 2016 /   Eurogroup,    ,  , ,  14  2016.
Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on January 14, 2016 / Eurogroup, , , , 14 2016. ARIS OIKONOMOU / SOOC

Ο Σόιμπλε εγκωμιάζει τον Φιγιόν κι ελπίζει ότι η Λεπέν δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος της Γαλλίας. Αν ήταν Ιταλός, θα ψήφιζε υπέρ του "ναι", όπως λέει ο ίδιος

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο του οικονομικού προγράμματος του υποψήφιου της κεντροδεξιάς για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν και δήλωσε πως ελπίζει ότι η Μαρίν Λεπέν, η ακροδεξιά αντίπαλος του συντηρητικού υποψηφίου, δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος.

Μιλώντας σε διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε δήλωσε πως το οικονομικό πρόγραμμα του Φιγιόν είναι «πολύ εύλογο» και μπορεί να βοηθήσει τη Γαλλία να εκμεταλλευθεί τις πραγματικές δυνατότητές της.

«Για να είμαστε σαφείς, ελπίζω ότι η κυρία Λεπέν δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Αν ήμουν Ιταλός, θα ψήφιζα "ναι" στο δημοψήφισμα

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έπλεξε ακόμη το εγκώμιο του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, για τις προσπάθειες που καταβάλλει για μεταρρυθμίσεις στη χώρα του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή, ακόμη και αν χάσει στο δημοψήφισμα του Σαββάτου.

"Ο Ρέντσι φέρει σε πέρας ή προσπαθεί να φέρει σε πέρας συνταγματική μεταρρύθμιση και πρέπει να πω ότι τον σέβομαι πολύ" είπε.

"Αν καταλαβαίνω σωστά, (ο Ρέντσι) είπε ότι αν δεν εγκριθούν (οι μεταρρυθμίσεις) με το δημοψήφισμα, θα παραιτηθεί. Όμως δεν είπε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική", σημείωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική στο Βερολίνο.

"Ελπίζω ότι ακόμη και αν αποτύχει (το δημόψηφισμα) –και έχω δει τις δημοσκοπήσεις– θα προσπαθήσει να ωθήσει την Ιταλία προς τα εμπρός με άλλα μέσα. Αν χάσει, δεν νομίζω ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική", συνέχισε. Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι, αν ήταν Ιταλός, θα ψήφιζε "ναι" στο δημοψήφισμα, μολονότι ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από εκείνον του Ρέντσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλικά ΜΜΕ για νίκη Φιγιόν: Όλο δεξιά

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Φιγιόν. Τι τους ενώνει

SHARE:

24Media Network