Σοκαρισμένος ο πατέρας του μακελάρη

Σοκαρισμένος ο πατέρας του μακελάρη

Έμαθε ότι ο γιος του σκόρπισε το θάνατο από τις εφημερίδες. Δήλωσε σοκαρισμένος σε νορβηγική εφημερίδα. Ανέφερε ότι δεν είχε καμία επαφή μαζί του από το 1995 (Vid)

Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του Νορβηγού που κατηγορείται για τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 92 ανθρώπων στη Νορβηγία.

Ανέφερε ότι έμαθε για την ανάμειξη του γιου του μέσω των εφημερίδων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang.

"Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο", δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην εφημερίδα.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη από τον πατέρα του Μπρέιβικ "κάπου στη Γαλλία".

"Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει", προσέθεσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη του μακελειού.

Ο άνδρας αυτός είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα δεν είχε καμία επαφή με το γιο του από το 1995. Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης στην εφημερίδα ότι είχε χάσει επαφή με το γιο του από το 1995, όταν αυτός ήταν 15 ή 16 ετών.

"Δεν μείναμε ποτέ μαζί, όμως είχαμε κάποιες επαφές κατά την παιδική του ηλικία", προσέθεσε.

"Όταν ήταν μικρότερος, ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά ήταν εσωστρεφής. Τότε δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική", είπε.

Στον πατέρα του αναφέρεται και ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων, το οποίο δημοσίευσε λίγο πριν από τις επιθέσεις.

Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στη Νορβηγία διευκρινίζει στο μανιφέστο του ότι ο πατέρας του, διπλωμάτης που υπηρέτησε στο Λονδίνο και το Παρίσι, ξαναπαντρεύτηκε μετά τη γέννησή του, ενώ η μητέρα του παντρεύτηκε έναν στρατιωτικό, ο οποίος έγινε θετός του πατέρας.

Ο βιολογικός του πατέρας και η νέα του σύζυγος, που έμεναν στο Παρίσι, είχαν ζητήσει τότε την κηδεμονία του αγοριού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τη νορβηγική δικαιοσύνη.

"Είχα μια καλή σχέση μαζί του (εννοεί τον πατέρα του) και τη νέα του σύζυγο ως τα 15 μου χρόνια", γράφει ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων, ο οποίος προσθέτει ότι τους επισκεπτόταν συχνά στη Γαλλία.

Όμως οι επαφές σταμάτησαν στα 15 του χρόνια ("δεν του άρεσε πολύ η περίοδος γκράφιτι που πέρασα μεταξύ 13 και 16 ετών", γράφει ο Μπρέιβικ) και ο πατέρας δεν έδωσε καμία συνέχεια σε ένα αίτημα για επανασύνδεση πριν από μερικά χρονια.

Στο μανιφέστο του, ο Μπρέιβικ αποκαλύπτει επίσης ότι οι βιολογικοί του γονείς ήταν υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ήθελα να αλλάξω την κοινωνία"

Ο άνθρωπος που έπνιξε στο αίμα τη Νορβηγία

SHARE:

24Media Network