Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα: "Έχω στείλει να σε σκοτώσουν! Κοίτα είναι έξω από το σπίτι σου"

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα: "Έχω στείλει να σε σκοτώσουν! Κοίτα είναι έξω από το σπίτι σου"

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι διατροφικές διαταραχές και οι εξωσυζυγικές σχέσεις της "πριγκίπισσας του λαού" (pics)

Επιμέλεια: Άλκηστις Καραλή

Το απόγευμα της 20ής Νοεμβρίου του 1995, οι τηλεθεατές του Panorama παρακολουθούσαν καθηλωμένοι, καθώς τα πιο εκρηκτικά και θανατηφόρα 58 λεπτά της τηλεόρασης ξεδιπλώνονταν μπροστά στα μάτια τους.

Η Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, κάθεται εγκαταλελειμμένη στο Παλάτι του Kensington, σκουπίζοντας περιστασιακά κάποιο δάκρυ, καθώς μιλά στο δημοσιογράφο Martin Bashir για τη βουλιμία της, την αυτοκαταστρεπτική συμπεριφορά της και τις κραυγές της για βοήθεια. Μιλά για την εμμονή του Πρίγκιπα με την Καμίλα - “Υπήρχαν τρία πρόσωπα σε αυτό το γάμο, οπότε ήταν λίγο στριμωχτά” - και για τον “εχθρό”, το “υπουργείο του συζύγου της” που προσπαθεί να την υπονομεύσει.

Παραδέχθηκε ότι έκανε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον James Gilbey, και είπε ότι τηλεφώνησε και στον Oliver Hoare, αλλά όχι 300 φορές. Είχε εξωσυζυγική σχέση με τον James Hewitt, τον οποίο λάτρευε και συνετρίβη όταν αυτός συνεργάστηκε για ένα βιβλίο “kiss and tell”: “Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω να μιλήσω στα παιδιά μου. Και ο Ουίλιαμ μου έδειξε ένα κουτί με σοκολατάκια και είπε: “Μαμά, νομίζω ότι είσαι πληγωμένη. Αυτά είναι για να σε κάνουν να χαμογελάσεις και πάλι.”

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα:


Ήταν δυναμίτης, και η Νταϊάνα το ήξερε. Ήταν καθαρό, ανόθευτο θέατρο, όπως αναγνώρισαν όσοι την ήξεραν, αλλά το ευρύτερο κοινό είδε ένα θύμα. Πιθανόν μια αμαρτωλή, αλλά μια αμαρτωλή της οποίας η μόνη αμαρτία ήταν ότι αγάπησε, και σίγουρα περισσότερο αδικημένη, παρά ένοχη κάποιου εγκλήματος. Ήξερε ότι θα έπαιρναν φωτιά τα μέσα. Ήξερε ότι θα χτυπούσε τον άντρα που την απέρριψε εκεί που τον πονάει περισσότερο. Αλλά μήπως ξεχνούσε ότι αυτός ο άντρας ήταν ο πατέρας των παιδιών της;

Διαβάστε ακόμα: Είναι γεγονός, η Kate Middleton είναι για δεύτερη φορά έγκυος

Ο γάμος του πριγκιπικού ζεύγους δεν απέτυχε λόγω της Camilla Parker Bowles, της γυναίκας που η Νταϊάνα αποκαλούσε το τρίτο πρόσωπο στο γάμο τους. Απέτυχε κυρίως, επειδή ήταν τραγικά αταίριαστοι. Ο καθένας παντρεύτηκε το λάθος πρόσωπο, και δεν ήταν σε θέση να δώσει στον άλλο ούτε ψήγματα από αυτό που πίστευε ότι χρειαζόταν.

Σε αντίθεση με ό,τι πίστευε η Νταϊάνα, δεν υπήρχε καμία εκστρατεία δυσφήμισης του ονόματός της μετά το χωρισμό. Στην πραγματικότητα, συνέβη μάλλον το αντίθετο. Ο Κάρολος είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στο προσωπικό του, να μην πουν και να μην κάνουν τίποτα που να αμαυρώνει την εικόνα της Πριγκίπισσας. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σημασία τι έκανε ή τι έλεγε η Νταϊάνα, γιατί θα είναι για πάντα η μητέρα των παιδιών του και οτιδήποτε βλάπτει την Πριγκίπισσα, βλάπτει και τα παιδιά.

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα:
© ASSOCIATED NEWSPAPERS

Ο Κάρολος έβρισκε τις συζητήσεις με την Πριγκίπισσα δύσκολες και επώδυνες. Έμοιαζε να είναι το επίκεντρο του θυμού της, αλλά τον ενδιέφερε πάρα πολύ η φροντίδα της. Ανησυχούσε για αυτή και ήταν πάντα εκεί, στο τηλέφωνο, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά με κάποιο ερωτικό ειδύλλιο ή με τα παιδιά ή ακόμα και με τον Τύπο, μέχρι το τέλος. Τον έπαιρνε τηλέφωνο κλαίγοντας και αυτός έκανε ό,τι χρειαζόταν να γίνει για να λύσει το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, η Νταϊάνα έβλεπε παντού συνωμοσίες και έστελνε ανώνυμα, εκνευριστικά και μερικές φορές μοχθηρά μηνύματα σε αρκετούς ανθρώπους, ακόμα και στον προσωπικό της γραμματέα, Patrick Jephson, όπως και στην 28χρονη Tiggy Legge – Bourke, την οποία προσέλαβε ο Κάρολος για να προσέχει τα αγόρια μετά το χωρισμό. Ακόμα και η Καμίλα έλαβε απειλητικά τηλεφωνήματα από την Νταϊάνα. Το τηλέφωνο χτυπούσε πάντα μέσα στη νύχτα, όταν η Καμίλα ήταν μόνη της στο εξοχικό της, στη μέση του πουθενά. “Έχω στείλει κάποιους να σε σκοτώσουν”, έλεγε η Νταϊάνα. “Είναι έξω στον κήπο. Κοίτα έξω από το παράθυρο. Μπορείς να τους δεις;”

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα:


Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι η Νταϊάνα δεν είχε ποτέ την σωστή φροντίδα από τη μητέρα της κι επομένως δεν ήξερε πώς να είναι η ίδια μητέρα και συμπεριφερόταν περισσότερο σαν μεγάλη αδελφή του Ουίλιαμ και του Χάρι.

Όταν η Πριγκίπισσα ήταν μόλις έξι χρονών, οι γονείς της πήραν διαζύγιο και η μητέρα της, η Frances άφησε το σπίτι για έναν άντρα με τον οποίο ένιωθε ότι θα ήταν ευτυχισμένη. Είχε κάθε προσδοκία ότι θα την ακολουθούσαν τα τέσσερα παιδιά της. Αλλά η ίδια της η μητέρα έφερε αποδείξεις εναντίον της στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των διαδικασιών για την επιμέλεια, κι έτσι ο πατέρας πήρε την επιμέλεια των παιδιών. Ως παιδί, η Νταϊάνα δεν ήξερε τίποτα από αυτά και υπέθετε ότι η μητέρα της δεν την ήθελε. Ένιωθε ανάξια και ανεπιθύμητη.

Αγαπούσε τα παιδιά της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο – αλλά ήθελε να την αγαπήσουν κι αυτά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Ήθελε το 100% των παιδιών της, όπως ήθελε και το 100% του Καρόλου, σε τέτοιο βαθμό που απέκλειε όλους τους άλλους. Η αγάπη της για αυτούς ήταν σχεδόν εμμονική και κτητική. Μία από τις αγαπημένες της φράσεις ήταν: “Ποιος σε αγαπάει περισσότερο;”

***SEEK PERMISSION FROM AGENCY BEFORE USE*** PICTURE SHOWS..PRINCESS DIANA (DEAD 8/97) CUDDLING PRINCE HARRY ON MAJORCA IN 1986. 23/9/99*scanned by photocd*PHOTOGRAPHER: SIPA PRESS/REX FEATURES - DEPT: SPECIAL project 3
***SEEK PERMISSION FROM AGENCY BEFORE USE*** PICTURE SHOWS..PRINCESS DIANA (DEAD 8/97) CUDDLING PRINCE HARRY ON MAJORCA IN 1986. 23/9/99*scanned by photocd*PHOTOGRAPHER: SIPA PRESS/REX FEATURES - DEPT: SPECIAL project 3 SIPA PRESS


Έτσι, η Νταϊάνα ένιωθε να απειλείται από την νταντά που η ίδια προσέλαβε. Η σχέση της Πριγκίπισσας με τη Barbara Barnes επιδεινώθηκε σε τέτοιο βαθμό μέχρι που τελικά την απάλλαξε από τα καθήκοντά της, χωρίς να σκεφτεί την ψυχολογική υγεία των παιδιών της. Αν είχε κάνει ένα βήμα πίσω, θα συνειδητοποιούσε ότι έκανε στον Ουίλιαμ και το Χάρι ό,τι ακριβώς συνέβη στην ίδια όταν ήταν παιδί. Ακολούθησαν δύο ακόμα νταντάδες, αλλά καμία δεν παρέμεινε παραπάνω από δύο ή τρία χρόνια.

Επιπλέον, μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόταση γάμου του Πρίγκιπα Καρόλου, ξεκίνησε η διατροφική διαταραχή της, όπως είπε αργότερα στον συγγραφέα Andrew Morton. Έγινε κυκλοθυμική, ισχυρογνώμων, ευέξαπτη και καχύποπτη – και ο Κάρολος δεν μπορούσε να το καταλάβει. Του ήταν δύσκολο να αντιμετωπίζει της αλλαγές στη διάθεσή της κι έτσι και η δική του διάθεση γινόταν όλο και πιο απρόβλεπτη και ασταθής.

Η κύρια αιτία για τη βουλιμία πιστεύεται ότι είναι κάποιο σοβαρό τραύμα στην πρώιμη παιδική ηλικία, αλλά το έναυσμα είναι συνήθως κάποιου είδους συναισθηματικό στρες στο παρόν. Στην περίπτωση της Νταϊάνα, το έναυσμα ήταν η μοναξιά και η ανασφάλεια που υπέστη, όταν μετακόμισε μετά τον αρραβώνα της από ένα διαμέρισμα στο Φούλαμ σε μια σουίτα στο Παλάτι του Buckingham.

Η βουλιμία την ακολούθησε για το υπόλοιπο της ζωής της και κατέστρεψε κάθε πιθανότητα ευτυχίας για την ίδια και τον Κάρολο. Ο ερχομός του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ένα χρόνο μετά το γάμο τους έφερε κάποια ανακούφιση, αλλά δεν κράτησε πολύ, καθώς η Πριγκίπισσα βυθίστηκε σχεδόν αμέσως σε σοβαρή επιλόχεια κατάθλιψη. Ωστόσο, από τη στιγμή της γέννησης του Πρίγκηπα Χάρι, δύο χρόνια μετά, ένιωσε καλύτερα. Πίστευε ότι δεν χρειαζόταν πλέον επαγγελματική βοήθεια και σταμάτησε να βλέπει τον ψυχίατρό της.

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα:

Αλλά παρόλο που η δημόσια εικόνα της ήταν αυτή της γενναίας Πριγκίπισσας, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού, τόσο η ίδια όσο και ο Πρίγκιπας, συνέχισαν να έχουν εκρηκτικές σχέσεις. Ήταν πεπεισμένη ότι οι φίλοι του συνωμοτούσαν εναντίον της. Δεν ήθελε τίποτα γύρω τους που να συνδέεται με την παλιά ζωή του Καρόλου – ούτε καν το Λαμπραντόρ του, το Harvey. Ο Κάρολος ήθελε τόσο απεγνωσμένα να την κάνει καλά, που έκανε ό,τι του ζητούσε. Και παρόλο που τον στενοχώρησε πάρα πολύ, έφυγαν όλοι – ακόμα και ο Harvey.

Η ειρωνεία ήταν ότι από τότε το Πριγκιπικό ζεύγος αποτελούσε ασυναγώνιστο δίδυμο, κυρίως λόγω της ομορφιάς και απαράμιλλης ικανότητας της Νταϊάνα να γοητεύει, να επικοινωνεί και να συμπάσχει με τους απλούς ανθρώπους.

Ωστόσο, στο σπίτι εκτυλισσόταν μια διαφορετική ιστορία. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, χωρίς καμία βελτίωση στη συμπεριφορά της, ο Κάρολος έγινε σκληρός και μερικές φορές ανάλγητος απέναντί της. Όταν γινόταν υστερική, έκανε δραματικές χειρονομίες ή τραυμάτιζε τον εαυτό της, έφευγε μακριά. Όχι επειδή δεν ενδιαφερόταν, αλλά επειδή ήξερε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Κάρολος είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα ότι θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει τα πράγματα. Συναντούσε ξανά κάποιους από τους φίλους του που δεν άρεσαν στην Νταϊάνα, ενώ και η ίδια συναντούσε τους δικούς της φίλους. Περνούσαν όλο και περισσότερο χρόνο χωριστά.

Τότε η παλιά του φίλη, Patty Palmer Tomkinson, ανησυχώντας για τη δυστυχία και τη δραματική αλλαγή του Καρόλου, τον έφερε ξανά σε επαφή με την Καμίλα, γνωρίζοντας ότι εκείνη μπορούσε να τον κάνει πάντα να γελά. Στην πορεία, έγιναν εραστές για μια ακόμα φορά. Ήταν μία εύκολη, ευτυχισμένη και απλή σχέση.

Αντίθετα, η πενταετής σχέση της Νταϊάνα με τον James Hewitt δεν ήταν εύκολη. Παρόλο που δεν ήταν η πρώτη της εξωσυζυγική σχέση, ήταν η πιο ανθεκτική και η Πριγκίπισσα δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρατήσει τον Hewitt μακριά από τα παιδιά της. Αντιθέτως, ενθάρρυνε με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της σχέσης μεταξύ τους, παρόλο που η ίδια διατηρούσε ταυτόχρονα δεσμό με τον James Gibley (pic), τον οποίον γνώριζε από τα εφηβικά της χρόνια.

PKT2864 - 195743
JAMES GILBY
1995

Diana catergorically denied that she had an affair with Lotus executive James Gilby, but admitted to the 'Squidgy' tapes phone call between them.

When news of the conversation - which was recorded and published - broke in 1992, she felt immediately protective and angry that once again she was being deliberately undermined.
PKT2864 - 195743 JAMES GILBY 1995 Diana catergorically denied that she had an affair with Lotus executive James Gilby, but admitted to the 'Squidgy' tapes phone call between them. When news of the conversation - which was recorded and published - broke in 1992, she felt immediately protective and angry that once again she was being deliberately undermined. PKT2864 - 195743 JAMES GILBY 1995 DIANA CATERGORICALLY DENIED THAT SHE HAD AN AFFAIR WITH LOTUS EXECUTIVE JAMES GILBY, BUT ADMITTED TO THE 'SQUIDGY' TAPES PHONE CALL BETWEEN THEM. WHEN NEWS OF THE CONVERSATION - WHICH WAS RECORDED AND PUBLISHED - BROKE IN 1992, SHE FELT IMMEDIATELY PROTECTIVE AND ANGRY THAT ONCE AGAIN SHE WAS BEING DELIBERATELY UNDERMINED.


Στη συνέχεια, το 1991, όταν ο Hewitt μετέβη στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πρώτου Πολέμου του Κόλπου, και παρά το ρίσκο, η Νταϊάνα του έστειλε περισσότερα από 100 χειρόγραφα γράμματα αγάπης. Όταν, ο Hewitt επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα, η Νταϊάνα διέκοψε απότομα τη σχέση. Σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις του και αυτός αποσύρθηκε μπερδεμένος και πληγωμένος.

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα:


Τα χρόνια του χωρισμού δεν ήταν ευτυχισμένα για την Πριγκίπισσα. Ανέπτυξε ένα πάθος για τον Oliver Hoare, έναν έμπορο έργων τέχνης, φίλο του Καρόλου, τον οποίο γνώρισε μέσω του συζύγου της. Ο Hoare επισκεπτόταν συχνά το Παλάτι του Kensington προκαλώντας πολλά σχόλια.

 PKT 1998 - 140162
OLIVER HOARE

Mr Oliver Hoare, good friend of the Princess of Wales, at a party in London.
PKT 1998 - 140162 OLIVER HOARE Mr Oliver Hoare, good friend of the Princess of Wales, at a party in London. PKT 1998 - 140162 OLIVER HOARE MR OLIVER HOARE, GOOD FRIEND OF THE PRINCESS OF WALES, AT A PARTY IN LONDON.


Ο έμπορος ήταν παντρεμένος και δεν είχε καμία πρόθεση να αφήσει τη γυναίκα του. Προσπάθησε να παγώσει τη σχέση του με την Νταϊάνα, κι έτσι αυτή άρχισε να τηλεφωνεί ανώνυμα στη σύζυγό του στο σπίτι. Τελικά η κυρία Hoare επικοινώνησε με την αστυνομία και εντοπίστηκε ότι οι κλήσεις προέρχονταν από το Παλάτι του Kensington.

Η ιστορία διέρρευσε στον Τύπο, προς μεγάλη αγανάκτηση της πριγκίπισσας, η οποία κατηγόρησε τον άντρα της και κάποιον από το προσωπικό του για τη διαρροή, πεπεισμένη ότι ήθελαν να διασύρουν το όνομά της. Στην πραγματικότητα, η ιστορία διέρρευσε από ένα αγόρι που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά του Hoare.

Μετά τον Oliver Hoare, ερωτεύτηκε τον αρχηγό της ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας, Will Carling. H Νταϊάνα πήγε τα παιδιά στο γήπεδο για να τον δουν να παίζει κι εκείνος τους έδωσε φανέλες ράγκμπι, χαρίζοντάς τους μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Η Julia Carling ήταν σίγουρη ότι η Νταϊάνα και ο σύζυγός της ήταν κάτι παραπάνω από καλοί φίλοι κι έτσι έδωσε τέλος στον γάμο της με τον Will με ένα δριμύ, παρατεταμένο και υψηλών τόνο τρόπο, ώστε να υπάρχει άφθονο υλικό για τις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες και να παραμένει στην επικαιρότητα το όνομα της Νταϊάνα.

Νέο βιβλίο για τη Lady D. Νταϊάνα σε Καμίλα:


Η Νταϊάνα, σε αυτά τα 58 τηλεοπτικά λεπτά γρονθοκόπησε όλους τους ανθρώπους που αγάπησαν περισσότερο, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι. Και μίλησε για πράγματα που δεν θα ήθελαν να ακούσουν 10χρονα και 12χρονα παιδιά και σίγουρα δεν θα ήθελαν να τα ακούσουν οι φίλοι τους. Αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές, η Νταϊάνα δεν σκεφτόταν σαν μητέρα. Ήταν το παιδί που έτρεφε ακόμα τα συναισθήματα εγκατάλειψης και κενότητας που κουβαλούσε για τόσο μεγάλο μέρος της ζωής της. Παρέμεινε εγκλωβισμένη στην προσωπική της άνοδο και την αυτοδικαίωσή της– και τελικά στην αυτοκαταστροφή της.

Αυτό που έσωσε τους Πρίγκιπες ήταν ο “στρατός” των ανθρώπων που επιστρατεύτηκαν για τη φροντίδα τους. Αλλά, ενώ οι νταντάδες τους μπορούσαν να τους κρατήσουν απασχολημένους και οι υπάλληλοι ασφαλείας ασφαλείς, κανένας δεν μπορούσε να τους προστατεύσει από τις ακραίες συναισθηματικές εκρήξεις της μητέρας τους.

Πηγή: Daily Mail

SHARE:

24Media Network