Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πυροβολούν και σκοτώνουν έφηβες Παλαιστίνιες

Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πυροβολούν και σκοτώνουν έφηβες Παλαιστίνιες

Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν έφηβες Παλαιστίνιες που είχαν επιτεθεί με ψαλίδι σε άλλο Παλαιστίνιο κρατούμενο

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, όπου τα περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι κατά των Ισραηλινών πολιτών και οι εν ψυχρώ "εκτελέσεις" των δραστών από τις αρχές, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Αυτή τη φορά δυο Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ εναντίων δυο Παλαιστίνιων κοριτσιών ηλικίας 14 και 16 ετών. Το βίντεο καταγράφει τις έφηβες να επιτίθενται με ψαλίδι σε έναν 70χρονο, κρατούμενο Παλαιστίνιο, επειδή τον μπέρδεψαν με Ισραηλινό.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα δυο Ισραηλινοί αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο και πυροβολούν εξ επαφής τα δυο κορίτσια, με αποτέλεσμα να τα τραυματίσουν θανάσιμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε πολυσύχναστη αγορά της Ιερουσαλήμ, με τις αρχές να ανακοινώνουν πως ο 70χρονος φέρει σοβαρά τραύματα, ενώ ακόμη ένας 27χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από εξοστρακισμό σφαίρας.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, το κύμα βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους έχει προκαλέσει τον θάνατο 100 ανθρώπων στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΟΙ ΗΠΑ έχουν καλέσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την άμβλυνση της έντασης και για τη διασφάλιση της πρόσβασης στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ.

Η εφαρμογή περιορισμών στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών στις αρχές Οκτωβρίου τροφοδότησε την ένταση.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η απουσία κάθε πολιτικής προοπτικής για την επίλυση της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης βρίσκεται στον πυρήνα της έντασης και είναι το αίτιο της οργής των νεαρών Παλαστίνιων.

(Πηγή: dailymail)

SHARE:

24Media Network