Σόου Ερντογάν με αναστεναγμούς, κοριτσάκι και εκκλήσεις για ανταλλαγή νομισμάτων

Σόου Ερντογάν με αναστεναγμούς, κοριτσάκι και εκκλήσεις για ανταλλαγή νομισμάτων

Έκκληση στους Τούρκους απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψουν όσα ευρώ ή δολάρια έχουν σε τουρκική λίρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να βρει τρόπους να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα, καθώς η λίρα έχει χάσει περίπου το 16% της αξίας της σε σχέση με το δολάριο, τις τελευταίες ημέρες. Σημειώνεται ότι αυτή τη βδομάδα, η τουρκική λίρα υποχώρησε άνω του 2%.

"Αδέλφια μου, που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγαίνετε και μετατρέψτε τα σε λίρα. Θα εμποδίσουμε αυτό το παιχνίδι μαζί", δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ADVERTISING

"Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας. Θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Το να είσαι Τούρκος σημαίνει πρωτίστως να προστατεύεις το νόμισμά σου. Αυτό ζητώ από τους πολίτες. Μην πιστεύετε τις φήμες. Προστατέψτε το νόμισμά σας", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας προς το εκλογικό κοινό του στην Άγκυρα. Αναστενάζοντας, ανέβασε μάλιστα ένα κοριτσάκι στη σκηνή, δίνοντάς του ένα δώρο, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί του.

Η λίρα χτυπήθηκε 4,92 έναντι του δολαρίου στις 23 Μαΐου, πριν περιορίσει κάπως τις απώλειές της με έκτακτη αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την Άγκυρα, πρόκειται για "συνωμοσία των ξένων δυνάμεων", εναντίον της κυβέρνησης της χώρας. Στις 23 Μαΐου, η Κεντρική Τράπεζα αύξησε το επιτόκιο δανεισμού από 13,50 σε 16,50%.

Ο Ερντογάν έχει άλλωστε δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για τα επιδόματα που έχει τάξει προς τους ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα, υποσχέθηκε επίδομα 1.000 λιρών προς τους συνταξιούχους μετά το τέλος του ραμαζανίου, ενώ έχει υποσχεθεί και νομιμοποίηση 13 εκατομμυρίων αυθαιρέτων καθώς επίσης μείωση προστίμων και χρεών προς το δημόσιο.  Ορατό είναι επίσης και το ενδεχόμενο επιβολής capital controls στη χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Δημοσκοπήσεις και προγνωστικά 23 ημέρες πριν τις κάλπες

H Toυρκία στη δίνη οικονομικού πολέμου

Κ. Φίλης: Ο Ερντογάν δεν θα διακινδυνεύσει την πρόκληση "θερμών" καταστάσεων στο Αιγαίο

Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις νοθείας στις εκλογές

SHARE:

24Media Network