Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε Λύκειο – Συνελήφθη 15χρονος ως ύποπτος

Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε Λύκειο – Συνελήφθη 15χρονος ως ύποπτος
Αστυνομία στη Σουηδία AP

Ένας 15χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για "απόπειρα δολοφονίας" σε Λύκειο στη νότια Σουηδία. Την ώρα της επίθεσης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, κράνος και μία μάσκα με νεκροκεφαλή και κρατούσε μαχαίρι.

Έναν τραυματία άφησε της η επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε 15χρονος σε λύκειο στη νότια Σουηδία, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, συνελήφθη ως ύποπτος για «απόπειρα δολοφονίας».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα Skanska Dagbladet ότι ο δράστης, που φορούσε κάτι που έμοιαζε με αλεξίσφαιρο γιλέκο, κράνος και μία μάσκα με νεκροκεφαλή την ώρα της επίθεσης, κρατούσε μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό κτίριο του Εσλοβ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Μάλμο. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτά τα στοιχεία.

Οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν αν ο δράστης της επίθεσης είναι μαθητής του σχολείου και δεν έχουν πληροφορίες για το κίνητρο της πράξης.

Το θύμα είναι ένας 45χρονος εργαζόμενος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε.

Οι μαθητές παρέμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους κατά την διάρκεια του περιστατικού για να μεταφερθούν στην συνέχεια σε παρακείμενο κτίριο.

Οι επιθέσεις σε σχολεία είναι σχετικά σπάνιες στην Σουηδία.

Τον Οκτώβριο 2015, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα σε σχολείο του Τρολάταν, στην δυτική Σουηδία. Ο 21χρονος δράστης είχε ως στόχο μαθητές ξένης καταγωγής. Σκοτώθηκε από τα αστυνομικά πυρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα