Σουηδία: Η αστυνομία απομάκρυνε ξανά την Τούμπεργκ από την είσοδο του κοινοβουλίου

Διαβάζεται σε 1'
Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ
Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ AP Photo/Kin Cheung

“Σηκωτή” απομάκρυνε για μια ακόμα φορά η σουηδική αστυνομία την Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο.

Η σουηδική αστυνομία απομάκρυνε ξανά σήμερα, Τετάρτη (13/3), δια της βίας την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα, που είχαν αποκλείσει και πάλι, για τρίτη ημέρα, την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου.

Η αστυνομία την απομάκρυνε από εκεί, όπως και χθες, με αστυνομικό βαν. Η Τούνμπεργκ και δεκάδες άλλοι ακτιβιστές για το κλίμα άρχισαν προχθές, Δευτέρα, να αποκλείουν τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου της Σουηδίας, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία κατά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής αδράνειας.

Η αστυνομία δεν είχε επέμβει κατά την πρώτη ημέρα της διαμαρτυρίας τους, τη Δευτέρα, αλλά απομάκρυνε τους διαδηλωτές όταν επανέλαβαν τη δράση τους χθες το πρωί.

Η αστυνομία της Στοκχόλμης ανακοίνωσε χθες ότι μολονότι οι ακτιβιστές έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν έξω από το κοινοβούλιο, απομακρύνθηκαν επειδή απέκλειαν την είσοδο στο κτίριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα