Σοβαρό τροχαίο στη Βουλγαρία: Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό – Οκτώ Έλληνες τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Τροχαίο στην Βουλγαρία
Τροχαίο στην Βουλγαρία Facebook

Οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Βουλγαρία. Συγκρούστηκε λεωφορείο με φορτηγό.

Τροχαίο ατύχημα μεταξύ φορτηγού και λεωφορείου έγινε στη Βουλγαρία. Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η αναφορά του ατυχήματος στην περιοχή Μπόροβο υποβλήθηκε την Τρίτη. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές, πυροσβεστικές και ομάδες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα ρουμανικό λεωφορείο με οδηγό έναν 36χρονο οδηγό, που κινούνταν προς την κατεύθυνση της Byala, συγκρούστηκε με ένα τουρκικό φορτηγό που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, το οποίο οδηγούσε ένας 50χρονος άνδρας. Μετά τη σύγκρουση, το λεωφορείο έφυγε από το δρόμο προς τα δεξιά στην κατεύθυνση της πορείας του.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ο οδηγός και οι επιβάτες του λεωφορείου. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Ruse.

Οι ζωές των τραυματιών δεν κινδυνεύουν. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, δέκα άτομα εισήχθησαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Kanev στο Ruse – οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι, ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός του λεωφορείου. Έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν. Ο νεότερος είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος 63 ετών.

Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου. Οι Έλληνες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κάνεφ στο Ρούσε και έπειτα από λίγη ώρα οι 7 έλαβαν εξιτήριο. Η μία επιβάτης εξ αυτών παρέμεινε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημειώνεται πως στο νοσοκομείο διακομίστηκαν συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων 8 Έλληνες και δύο Ρουμάνοι. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε ατύχημα, μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Εν τω μεταξύ οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στη Σόφια.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, τους επιβάτες και τις βουλγαρικές αρχές, έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί.

Τα αίτια του συμβάντος ερευνώνται, όπως αναφέρει το ΒΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα