Σουηδία: Επαναφέρει τα μέτρα για τον κορονοϊό

Εστιατόριο στη Σουηδία εν μέσω πανδημίας
Εστιατόριο στη Σουηδία εν μέσω πανδημίας AP IMAGES

Η Σουηδία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα μέτρα για τον κορονοϊό αφού τα κρούσματα της Covid-19 στη χώρα αυξάνονται.

Η Σουηδία ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά «προληπτικών» μέτρων μπροστά στον κίνδυνο του νέου κύματος της Covid-19.

Η χώρα, που μόλις έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά εμβολιαστικό πάσο για ορισμένες συναθροίσεις, σκοπεύει να το επεκτείνει στα εστιατόρια και σε άλλους χώρους, όπως τους αθλητικούς, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, από την επόμενη εβδομάδα όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ADVERTISING

Το εμβολιαστικό πάσο, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, χρειάζεται προς το παρόν για τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 100 ανθρώπων.

Ο απολογισμός της Covid-19 στη χώρα (περίπου 15.000 νεκροί σε 10,3 εκατομμύρια κατοίκους) κυμαίνεται γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερος από τις γειτονικές Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία.

Ακόμα κι αν η τάση είναι ανοδική, ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη με 26 νεκρούς και λιγότερα από 15.000 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σουηδία, Κορονοϊός

24Media Network