Σουλτς: Είναι αναγκαία μια 'ευρωπαϊκή κυβέρνηση' για την επίλυση των ζητημάτων της Ε.Ε

Σουλτς: Είναι αναγκαία μια 'ευρωπαϊκή κυβέρνηση' για την επίλυση των ζητημάτων της Ε.Ε

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας "ευρωπαϊκής κυβέρνησης" για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους αρχηγούς κρατών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας "ευρωπαϊκής κυβέρνησης", επιχειρηματολογώντας ότι ορισμένα "κεντρικά" ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

"Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων", δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας που συνήφθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

"Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς. Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση", πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.

"Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση", τόνισε ακόμη ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι καταγράφει "πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις, σε αυτή την ένταση, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα", επιμένοντας πάντως ότι η Ευρώπη "δεν πεθαίνει".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network