'Σπίθες' στις σχέσεις Μόσχας - Κίεβου

'Σπίθες' στις σχέσεις Μόσχας - Κίεβου

Τη σύλληψη δυο Ρώσων συνοριοφυλάκων στην Κριμαία καταγγέλλει η Μόσχα, την ώρα που Πούτιν και Μέρκελ επικοινωνούν εν όψει της Συνόδου των G20 στις 7 και 8 Ιουλίου

Δύο Ρώσοι συνοριοφύλακες της υπηρεσίας ασφαλείας FSB κρατούνται στην Ουκρανία καθώς πέρασαν τα σύνορα από την Κριμαία, ανέφερε με ανακοίνωσή της η ρωσική υπηρεσία.

Η FSB τόνισε ότι οι συνοριοφύλακες συνήφθησαν από τις ουκρανικές αρχές την Πέμπτη το βράδυ καθώς «έχασαν την πορεία τους» και εισήλθαν στην ουκρανική επικράτεια κοντά στην πόλη Αρμιάνσκ.

«Ελπίζουμε ότι, σε συμφωνία με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, οι αξιωματούχοι. . .θα επιστρέψουν σύντομα στην επικράτεια της ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα κύρια θέματα της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και άλλα διμερή θέματα, αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ δεν αναφέρεται να σχολιάστηκε το ουκρανικό ζήτημα που αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις Βερολίνου και Μόσχας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network