Σπρέι πιπεριού εναντίον μεταναστών από την Ουγγρική Αστυνομία. Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας

default image

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας, ενώ το κύμα μεταναστών συνεχίζεται και η αστυνομία χρησιμοποίησε εκ νέου σπρέι πιπεριού εναντίον μεταναστών που προσπαθούσαν να σπάσουν αστυνομικό κλοιό

Ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Τσάμπα Χέντε υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του, μετά τη σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα του τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνει στην χώρα.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, χώρας στην οποία έχουν φτάσει περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, την προηγούμενη εβδομάδα πρότεινε μέτρα που θα της επιτρέψουν την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα της σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα των μεταναστών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αποδέχτηκε την παραίτηση του Χέντε και πρόσφερε τη θέση στο Ιστβάν Σιμίτσκο, επίσης μέλος του ακροδεξιού κόμματός του, Φιντετς.

Παράλληλα σήμερα, η αστυνομία της χώρας χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον ενός πλήθους μεταναστών που προσπαθούσε να σπάσει αστυνομικό κλοιό στο Ρόσζκε, στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Σερβία, σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι μετανάστες, που μεταφέρθηκαν με συνοδεία της αστυνομίας σε έναν καταυλισμό διέλευσης προσέγγισαν τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην Βουδαπέστη, όπου ξεκίνησαν να περπατούν σε αντίθετη τροχιά με την κίνηση, με κατεύθυνση την ουγγρική πρωτεύουσα. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς πως η αστυνομία δεν κατόρθωσε να τους σταματήσει και πως κάποιοι μετανάστες συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα