Sputnik-V: Νέες κλινικές δοκιμές για τον εμβολιασμό των εγκύων

Sputnik-V: Νέες κλινικές δοκιμές για τον εμβολιασμό των εγκύων
Το εμβόλιο Sputnik-V AP

Για να γίνει ο εμβολιασμός εγκύων απαιτούνται νέες κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Για να επιτραπεί η χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον εμβολιασμό εγκύων είναι αναγκαίο να γίνουν ξεχωριστές κλινικές δοκιμές, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ο Γκίντσμπουργκ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι έγκυες να περνούν πιο ελαφρά τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες κατηγορίες ατόμων, καθώς όπως είπε ακόμη και σε άλλου ιούς όπως ο Ebola παρατηρήθηκε ότι οι έγκυες περνούν πιο ήπια την μόλυνση αυτή καθώς το ποσοστό των εγκύων που ανέρρωσαν είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με άλλες κατηγορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος υπέθεσε ότι στις εγκύους εμφανίζονται οι εμβρυακοί αισθητήρες στα αντισώματα οι οποίοι έχουν μεγάλη ομοιότητα με το σταθερό τμήμα των αντισωμάτων. «Και η συγκέντρωση αντισωμάτων στις εγκύους, στο αίμα και στα κύτταρα, σε σχέση με τις μη εγκύους είναι πολύ πιο υψηλή. Πιο υψηλή σχεδόν 10 φορές» , είπε ο Γκίντσμπουργκ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία σε σχέση με την νόσο του κορονοϊού χρειάζονται ξεχωριστές κλινικές έρευνες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα