Στα χέρια του Πούτιν το μαύρο κουτί του Su-24

default image

Το μαύρο κουτί του ρωσικού μαχητικού θα αποκαλύψει αν η Τουρκία λέει την αλήθεια. Διεθνή ομάδα ειδικών καλεί ο Πούτιν

Το μαύρο κουτί του ρωσικού Su-24 το οποίο κατερρίφθη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Πούτιν, ο οποίος και είπε ότι πρέπει να ανοιχτεί ενώπιον διεθνούς ομάδας ειδικών, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το προδοτικό “μαχαίρωμα στην πλάτη”.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου παρουσίασε το μαύρο κουτί το απόγευμα της Τρίτης στον Ρώσο πρόεδρο, στη Μόσχα. Όπως αναφέρει το δίκτυο Russia Today οι επιχειρήσεις ανάσυρσης του συστήματος ηχογράφησης στην περιοχή της Συρίας ήταν εντατικές όλο το τελευταίο διάστημα. “Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, ήταν οι περιοχές αυτές να απελευθερωθούν από τις ειδικές δυνάμεις και το συριακό στρατό. Ερευνώντας την περιοχή, ο συριακός στρατός βρήκε το σημείο της συντριβής” ανέφερε ο υπουργός.

Ο Ρώσος ηγέτης πάντως κατέστησε σαφές πως το μαύρο κουτί δεν πρόκειται να ανοιχτεί παρά μόνο μπροστά σε διεθνή ομάδα ειδικών, που ενδιαφέρονται για την αλήθεια. “Υποθέτω πως τα δεδομένα του κουτιού θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε την πορεία του Su-24 από την στιγμή της απογείωσής του, ως το λεπτό της συντριβής” ανέφερε ο Πούτιν. “Αυτό σημαίνει πως θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε που βρισκόταν (την στιγμή της κατάρριψης) και που συνέβη το προδοτικό χτύπημα των τουρκικών δυνάμεων… σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσκαλέσουμε κάθε έναν που το επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή την εργασία”.

Ο Πούτιν πάντως απέκλεισε αλλαγή στάσης της Μόσχας έναντι της Άγκυρας, όποιο κι αν είναι το εύρημα του μαύρου κουτιού. “Ό, τι κι αν μάθουμε, δεν θα αλλάξουμε στάση απέναντι στις τουρκικές αρχές. Θεωρούσαμε την Τουρκία, όχι μόνο φίλο, αλλά και σύμμαχο στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και κανείς δεν περίμενε μια τέτοια απαίσια, προδοτική πισώπλατη μαχαριά” πρόσθεσε.

Πηγή: RT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα