Στα 'κόκκινα' η κόντρα, στα Wikileaks χιλιάδες emails της Κλίντον

Στα 'κόκκινα' η κόντρα, στα Wikileaks χιλιάδες emails της Κλίντον

Κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των προεκλογικών εκστρατειών της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, προκαλεί η δημοσιοποίηση 2.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τα Wikileaks

Τα Wikileaks προχώρησαν στη δημοσιοποίηση άλλων 2.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα εμφανίζονται να προέρχονται από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με το CNN.

Πρόκειται για τη δεύτερη ηλεκτρονική υποκλοπή από τα Wikileaks, μέσα σε τέσσερις ημέρες, ενώ τα Wikileaks υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο από 50.000 ηλεκτρονικά μηνύματα από το λογαριασμό του Ποντέστα.

Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα εμφανίζονται να αφορούν κυρίως το 2015, καλύπτοντας μία σειρά από πολιτικές αποφάσεις και αποφάσεις στρατηγικής μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οδηγίες για το χειρισμό θεμάτων που αφορούν στα ΜΜΕ, αλλά και της έκδοσης του βιβλίου υπό τον τίτλο “Clinton Cash” που υπονοεί ύποπτες δραστηριότητες του Ιδρύματος Κλίντον. Μεταξύ των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, υπάρχει κι ένα του συμβούλου της Κλίντον για μεγάλο χρονικό διάστημα Ντουκ Μπάντ, που χαρακτηρίζει την Τσέλσι Κλίντον “κακομαθημένο κολεγιόπαιδο.”

Η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον αντέδρασε στη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων επικρίνοντας την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ “για την αντίδρασή της να επιχαίρει σε κάτι που οργανώθηκε από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την κίνηση του συμβούλου του Τραμπ Τζέισον Μίλερ να δημοσιοποιήσει σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο στο Twitter.

“Είναι απαράδεκτο για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να επιχαίρει για τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που ενορχηστρώθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να παρέμβει στον προεκλογικό αγώνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθάρρυνε την άσκηση μεγαλύτερης κατασκοπευτικής δράσης μέσα στο καλοκαίρι, ενώ συνέχιζε να μην παραδέχεται την άσκηση ηλεκτρονικής υποκλοπής, ακόμη και όταν αυτή τέθηκε στην τηλεοπτική αντιπαράθεση της Κυριακής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κλίντον Γκλεν Κάπλιν.

Γίνεται φανερό ότι η δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενισχύει την πόλωση μεταξύ των δύο πολιτικών στρατοπέδων με αουτσάιντερ τη Ρωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι θα κρίνει τις αμερικανικές εκλογές

Η Κλίντον έχει 95% πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Debate Κλίντον - Τραμπ με επίκεντρο σεξιστικά σχόλια και e-mails

SHARE:

24Media Network